Acţiunile Zealand Pharma, concurentă a Novo Nordisc şi Elli Lilly, au crescut cu 35%, susţinute de succesul unui medicament pentru slăbire

Studiul de fază 2 al medicamentului survodutidă a arătat că 83% dintre adulţi au observat rezultate pozitive pentru o formă de inflamaţie hepatică cauzată de excesul de celule adipoase, cunoscută sub numele de ”MASH”, a anunţat compania.

Medicamentul are ”eficacitate demonstrată” la persoanele cu obezitate şi este în prezent supus unor cinci studii de fază 3 într-un program clinic pentru persoanele supraponderale sau obeze.

Tratamentul a primit o aprobare rapidă din partea Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din SUA.

Acţiunile Zealand Pharma au închis luni în urcare cu 35%, pe fondul entuziasmului pentru potenţialul companiei pe piaţa extrem de profitabilă a obezităţii, care a făcut ca producătorul de medicamente danez Novo Nordisk să devină cea mai valoroasă firmă din Europa, ca efect al dezvoltării Ozempic şi Wegovy.

Mai multe alte companii, inclusiv Eli Lilly , Roche şi AstraZeneca, caută şi ele să concureze în acest sector.

”Rezultatele de top au demonstrat o îmbunătăţire a MASH, la toate dozele explorate în studiu. Tratamentul cu survodutidă nu a evidenţiat probleme neaşteptate de siguranţă sau tolerabilitate, inclusiv la doza mai mare de 6,0 mg”, a declarat Michael Novod, şeful echipei de cercetare a capitalului medical al băncii Nordea, într-o notă de luni, salutând cele mai recente rezultate ale  Zealand Pharma ca fiind un ”câştig fără echivoc pentru survodutide.”

”Important, studiul [Faza 2] MASH ne spune, de asemenea, că doza de 6 mg este sigură, care este doza maximă utilizată şi în studiul în curs de desfăşurare privind obezitatea [Faza 3]”, a adăugat el.

Analiştii de la Jefferies au apreciat că ”poziţia de jucător cheie în următorul val de terapii pentru obezitate este subapreciată” pentru Zealand Pharma, menţionând importanţa anunţului co-inventatorului german Boehringer Ingelheim că medicamentul va avansa ”cât mai repede posibil” cu tratament pentru boli ale ficatului şi afecţiuni asociate.

Firma farmaceutică Boehringer Ingelheim finanţează şi conduce dezvoltarea clinică a survodutidei.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed