Activele uzinei Republica scoase din nou la vânzare, dar la un preţ cu 25% mai mic

Lichidatorul va organiza o nouă licitaţie pe 19 mai pentru vânzarea activelor, constând într-un teren cu o suprafaţă de 258.469 metri pătraţi şi 133 de construcţii – clădiri industriale cu o suprafaţă ocupată la sol de circa 78.000 metri pătraţi, la un preţ minim de 36,4 milioane de euro, fără TVA, potrivit unui anunţ al RVA Insolvency.

La cele cinci licitaţii organizate de lichidator, preţul de pornire a fost stabilit la 48,5 milioane de euro, la care însă nu s-a prezentat niciun potenţial investitor.

Republica este în procedură de faliment de şase ani şi are datorii totale de 62 milioane de euro, din care 36 milioane de euro către Ministerul Finanţelor Publice.

La finele anului 2007, lichidatorul a vândut firmei indiene Maharashtra Seamless linia de fabricaţie a ţevilor petroliere a Republica pentru 21,5 milioane lei (6,21 milioane euro), care a fost transferată în India. Celelalte utilaje au fost vândute pe piaţa locală, din comercializarea tuturor mijlocelor de producţie fiind încasate 12,5 milioane de euro.

Uzina Republica a fost vândută în 2003 unui consorţiu format din firmele Moody-Rom Trading România, Moody International Trading-SUA, OOO Temerso-Rusia şi ZAO Compania Temerso-Rusia, pentru suma de 1,9 milioane euro, însă investitorul nu şi-a îndeplinit angajamentele financiare, iar situaţia financiară a societăţii s-a degradat treptat, până la intrarea în faliment.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed