Adrian Câciu: Va fi la un moment dat timpul PNL să ne explice şi nouă cine a introdus impozitul progresiv în România pentru prima oară / În 1923, guvernul Brătianu a introdus legea 661, prin care a introdus impozitarea progresivă pe venitul global

”Îl ascultam pe domnul Ciucă şi eu cred că va fi la un moment dat timpul PNL să ne explice şi nouă cine a introdus impozitul progresiv în România pentru prima oară. Dacă aveţi curiozitatea, cea mai bună guvernare liberală a fost guvernarea I. C Brătianu. În 1923, guvernul Brătianu a introdus legea 661 din 1923, prin care a introdus impozitarea progresivă pe venitul global”, a spus Adrian Câciu în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că din punctul lui de vedere, ”statul are mult de recuperat din perpectiva digitalizării ANAF”.

”Haideţi să avem colectare mai bună, haideţi să recuperăm din TVA, să nu mai existe atâta evaziune fiscală, după care să ne uităm cum reaşezăm regimul fiscal”, a precizat Câciu, arătând că ”există nişte dezechilibre pe fiscalitatea macro, pentru că impozitarea capitalului este foarte jos iar impozitarea muncii este foarte sus.

”Aici va trebui să facem o discuţie poate în 2025, la masă, aşezat, cu analişti, cu mediul de afaceri. Nu poţi să pui toată povara pe cetăţean, pe angajat, iar capitalul să fie lăsat aşa mai neajustat din perspectivă fiscală”, a spus Câciu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed