Agricultorii germani încheie la Berlin o săptămână de mobilizare masivă împotriva Guvernului Scholz

”Cu mult peste 5.000 de tractoare” au venit în capitală, declară AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, precizând că este vorba despre o estimare provizorie.

German Farmers protest sweep Germany.
The protests are expected to reach new heights by the end of monday, with the crowd of over 15,000 people and their Tractors.

— TheNativeSon_+256 (@PerezKakuru)

Claxoane de tractor s-au auzit în tot Berlinul dimineaţa devreme, manifestanţii vrând să se ducă la Poarta Brandenburg, în centrul capitalei.

În noaptea de duminică spre luni, Poliţia din Berlin a postat un mesaj pe X în care anunţa blocarea unei mari artere în centrul oraşului.

”Dragi agricultoare şi agricultori! Nu mai e loc pe strada 17 iunie de protestat. În Piaţa Olimpică (în apropiere de Stadionul Olimpic, la periferia oraşului), sunt în continuare locuri de parcare disponibile”, anunţa poliţia pe reţeaua de socializare.

Mobilizarea agricultorilor a început luni, în Germania.

Furia lor a fost provocată de anunţarea în decembrie de către Guvern a intenţiei de a reduce subvenţiile acordate sectorului agricol, după o chemare la ordine a Curţii Constituţionale cu privire la reglementările bugetare stricte ale Germaniei.

Din cauza rezistenţei sectorului agricol, coaliţia Partidului Social Democrat (SPD), Verzilor (ecologişti) şi Partidului Liberal (FDP) a dat înapoi parţial.

Până la urmă coaliţia a menţinut avantajul în privinţa taxelor impuse vehiculelor în silvicultură şi agricultură – pe care voia să le anuleze.

Coaliţia a decis să desfiinţeze treptat – şi nu dintr-o dată – avantajul fiscal cu privire la motorina agricolă, ”pentru a le da întreprinderilor vizate mai mult timp pentru a se adapta”.

Însă acest pas în favoarea sa nu a fost suficient să calmeze o profesie care se confruntă cu dificultăţi.

Extrema dreaptă – care se află în ascensiune, mai ales în estul fost comunist – a încercat să infiltreze această frondă, în pofida faptului că majoritatea agricultorilor spune că vrea să se disocieze de această mişcare extremistă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed