Alegeri Brazilia! Lula și Bolsonaro s-au jignit reciproc într-o dezbatere față în față: „Mic dictator”, „Rușine națională”

Luiz Inacio Lula da Silva l-a calificat drept “mic dictator” şi “regele informaţiilor false şi al prostiei” pe rivalul său Jair Bolsonaro la o dezbatere televizată faţă în faţă, înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale din Brazilia, din 30 octombrie, informează The Guardian, citată de News.ro.

Fostul preşedinte Lula l-a criticat pe actualul preşedinte Bolsonaro pentru felul în care a gestionat pandemia de coronavirus.

“Neglijenţa ta a dus la moartea a 680.000 de oameni. Mai mult de jumătate puteau fi salvaţi”, i-a spus Lula lui Bolsonaro, care a calificat covid-19 ca fiind “o mică gripă” şi susţine că nu s-a vaccinat. “Nu a mai existat vreun guvern vreodată care să se joace cu o pandemie sau cu moartea, aşa cum ai făcut tu”, a adăugat el.

Lula şi-a criticat rivalul şi pe subiectul mediului. “Nu ai arătat niciun respect pentru Amazon. Vom câştiga aceste alegeri şi vom avea grijă de Amazon. Vom interzice invadarea pământurilor indigenilor şi exploatările miniere ilegale”, a subliniat el.

La rândul său, Bolsonaro a vorbit despre scandalurile de corupţie din perioada în care Lula a fost preşedinte. “Eşti o ruşine naţională”, i-a spus preşedintele lui Lula.

El l-a acuzat pe Lula că se apropie de autocraţi de stânga, inclusiv liderii din Nicaragua şi Venezuela, Daniel Ortega şi Nicolas Maduro. Însă Lula a respins acuzaţiile, subliniind că Bolsonaro a fost cel care a celebrat dictatori ca Augusto Pinochet.

“Adversarul meu este practic cel mai neruşinat mincinos care există. Eu sunt cel care apără democraţia şi libertatea, mult mai mult decât acest mic dictator. Vreau să guvernez ţara în mod democratic, aşa cum am făcut-o de două ori înainte”, a subliniat Lula.

Fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva a obţinut 48,2 la sută din voturi, iar şeful statului în exerciţiu Jair Bolsonaro a obţinut 43,30 la sută la alegerile prezidenţiale din 2 octombrie din Brazilia, astfel că ei se vor înfrunta în turul doi la 30 octombrie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed