ALERTĂ! Condamnări grele în dosarul ”Cocaina din mare”

Tribunalul Tulcea i-a condamnat pe șoferii sârbi Tode Krstic și Nenad Cvetkovic la câte 9 ani și 4 luni de detenție în cazul ”Cocaina din mare”, potrivit deciziei instanței. Sentința nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

Dispune confiscarea, prin echivalent, de la inculpatul Krstic Tode, a sumei de 18.000 euro, reprezentând contravaloarea autotractorului marca Renault, înmatriculat în Serbia sub nr. (…), cu semiremorca cu nr. (…).

 

Victorie categorică! Moldovenii au un nou președinte!

 

Dispune confiscarea, prin echivalent, de la inculpatul Cvetkovic Nenad, a sumei de 12.000 euro, reprezentând contravaloarea autotractorului marca Renault, înmatriculat în Serbia sub nr. (…) cu semiremorca cu nr. (…).

Dispune confiscarea cantității de 994,58 grame de cocaină, rămasă în urma analizelor de laborator și după reținerea contraprobelor, din proba ridicată din parcarea (…) şi depusă la Camera de Corpuri Delicte a I.P.J Constanța (…)

Dispune prelevarea de la inculpaţii Krstic Tode şi Cvetkovic Nenad a probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare”, arată judecătorii în decizia de condamnare.

Cei 2 șoferi sunt singurii membri ai rețelei de crimă organizată Balkan Cartel prinși de autoritățile române, după ce o barcă cu 2 tone de cocaină a naufragiat pe litoralul românesc, în martie 2019.

 

Acesta este mesajul MEDICULUI EROU pentru ministrul TĂTARU!

 

În acest caz au mai fost arestați polițiștii de la Rutieră, Costinel Bobîrnea și Cătălin Popaene. În noaptea de 21 spre 22 martie 2019, pe centura Capitalei, lânga reprezentanța Toyota-Honda, cei 2 polițiști au oprit o mașină a traficanților, care remorca o barcă plină cu 30 de pachete de cocaină. Traficanții aveau permis de conducerea de tip B, nu și E-ul necesar pentru remorcă. Ca să scape de polițiști, traficanți le-au dat fiecăruia 2000 de euro șpagă.

Care e povestea operațiunii și cine e liderul grupării. Profilul liderului operațiunii este demn de Netflix. E vorba de un libanez din Brazilia, Joseph Nor Eddine Nasrallah, poreclit Sheik-ul, potrivit datelor furnizate DIICOT de către americanii de la DEA (Drugs Enforcement Agency – agenția americană de combatere a drogurilor).

Între 2007 și 2018, Sheik-ul a fost condamnat în Liban la 5 pedepse de închisoare pe viață, potrivit datelor comunicate DIICOT de către Interpol Beirut. Cu toate acestea, libanezul era binemerci în Brazilia și ar fi negociat cu columbienii, în statul Amazonas, cocaina trimisă spre România, potrivit informațiilor primite de DIICOT de la DEA.

Cocaina era ieftină în Brazilia, însă ajunsă în Europa, numai cele 1,8 tone capturate ar fi valorat 200 de milioane de euro în stare pură și 600 de milioane de euro, prelucrată.

<<Cocaina avea un preţ foarte scăzut la plecarea din Brazilia, respectiv 5.000 USD/kilogram, la care se adăugau cheltuielile de transport, ajungând la un preţ final de 8.000-9.000 euro/kilogram în ţara de destinaţie din Europa, în funcţie de cantitatea livrată, care niciodată nu era mai mică de 500 kilograme, deoarece în caz contrar această „afacere” nu mai era rentabilă>>, arată DIICOT.

În octombrie anul trecut, Sheik-ul a fost arestat de brazilieni și își ispășeste o condamnare de 22 de ani de detenție în penitenciarul „Paulo Luciano Campos” din statul Sao Paulo, oraşul Avare.

La începutul lui 2019, pe când era liber, libanezul ar fi fost contactat de sârbii de la Balkan Cartel care i-ar fi propus să le livreze cocaină destinată pieței din Serbia, dar și pieței occidentale. A trimis o navă cu 3 tone de cocaină pură din portul Belem, Brazilia. O tonă ar fi rămas în Turcia, prețul cerut de traficanții turci pentru trecerea prin strâmtorile Bosfor și Dardanele.

 

Articolul integral pe G4MEDIA

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri