Amor, singurul grup românesc din Statele Unite. ”Cântăm de 20 de ani în New York, pe limba noastră, și nu ne simțim singuri aici”

În fruntea trupei Amor sunt aceiași muzicieni, Victor Cocieru& Igor Meșcoi, ultimul, cel mai apreciat orchestrator rock& pop din muzica românescă a anilor ’90.

”Am împlinit 20 de ani de cântat românește în inima New York-ului. Ne bucurăm să-i facem pe toți vorbitorii de limba română stabiliți în metropolă să se simtă într-o mare familie. Spre bucuria noastră, sunt din ce în ce mai mulți. Nu ne simțim singuri aici, ne strângem în locul care ne face să ne simțim ca acasă, singurul local românesc din oraș -Romanian Garden, din centrul orașului care ne-a adoptat, New York”, ne spune mândru Igor Meșcoi, muzicianul care a contribuit la zeci de melodii în muzica românească și care continuă să o facă la studioul său de înregistrări din Queens, New York. Unde mulți artiști români lucrează cu el, amintim Gheorghe Gheorghiu ori Paul ”Fuego” Surugiu, dar și prin ”corespondență”, grație Skype ori Facetime. În plus, Amor a avut onoare să acompanieze mai toți artiștii români cu reputație, aflați ”în trecere” prin New York.

Arnold Schwartzenneger, operat pe inimă! Imagini cu actorul de pe patul de spital. ”Mă simt fantastic”

Igor Meșcoi: ”America e plină ochi de artiști geniali. Noi continuăm să ne mulțumim de aprecierea românilor”

”New York-ul este locul unde mulți artiști din întrega lume visează să cânte pe Broadway, în Central Park ori Madison Square Garden. Însă America e plină ochi de artiști geniali, e greu să ajungi în top dar, în același timp e locul ce-ți oferă o șansă competițională corectă și resurse adecvate. Noi ne mulțumim cu aprecierea alor noștri, pe care-i strângem aproape, uneori șapte zile din șapte, în singurul restaurant autentic românesc din New York, condus de doamna Gabriela Băncescu. Aici avem o nouă viață, suntem cunoscuți nu doar în comunitatea vorbitoare de limba română. Considerăm că am găsit spațiul potrivit pentru evoluția noastră profesională, chiar de pare modestă”, ne povestește Igor Meșcoi, artistul, în vârstă de 48 ani, care a plecat din România în plin succes profesional. ”A trebuit să o iau de la 0, dar nu-mi pare rău”, adaugă acesta.

Grupul Amor, Gheorghe Gheorghiu, Gabriela Băncescu

Maia Morgenstern își va lansa autobiografia! ”«Nu sunt eu» e o poveste pe care n-aș fi vrut să o spun niciodată”

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed