Angajații care ar putea câștiga în curând 8.000 de lei și acum sunt aproape de salariul minim

Angajații care ar putea câștiga în curând 8.000 de lei
Consilierii PMB au votat pentru un nou proiect care vizează o creștere semnificativă a salariilor pentru anumite categorii de angajați. Decizia a fost luată în urma unei ședințe a Consiliului General al Capitalei, în care s-a decis majorarea salariilor de bază pentru funcțiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general și din instituțiile publice de interes local din București.

Votul a fost de 33 de voturi „pentru” și 14 „abțineri”.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că această decizie a fost luată pentru a acoperi nevoile de bază ale angajaților fără studii superioare, deoarece aceștia au salarii mult mai mici decât cele oferite de piața muncii.

„În esență, am avut o singură regulă pentru toate instituțiile: să alocăm mai puțini bani pentru persoanele cu studii superioare și mai mulți pentru cele fără, deoarece acestea din urmă au salarii semnificativ mai mici decât cele oferite pe piață în prezent”, a declarat Nicușor Dan, conform Spotmedia.

Cu toate acestea, inițiativa nu este privită cu ochi buni de toată lumea. Gherdan Dumitru, vicepreședintele sindicatului Forum, a criticat proiectul, afirmând că acesta va crea o nedreptate pentru ceilalți angajați din sistem.

Angajații care ar putea câștiga în curând 8.000 de lei

V”Acest proiect este similar cu cel din luna februarie. La momentul respectiv, speram că va urma o discuție între toate părțile implicate: Executiv, reprezentanți ai Consiliului General și angajați. Această discuție nu a avut loc. (…) Acest proiect, dacă va fi votat, va crea o inechitate, deoarece unele salarii vor crește cu 50%, în timp ce altele cu doar 5%. Mulți angajați din PMB vor ajunge la un venit net de 8.000 de lei, moment în care vor pierde anumite drepturi, cum ar fi indemnizația de masă și voucherele de vacanță”, a declarat Gherdan Dumitru.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed