ANL a recepţionat 461 de locuinţe în octombrie

Apartamentele au fost finalizate în următoarele judeţe: Brăila, oraşul Brăila, Cartier Brăiliţa – 16 unităţi locative; Bihor, Săcuieni, Strada Libertăţii – 18 unităţi locative; Bihor, Marghita, Strada Pandurilor – 32 de unităţi locative; Constanţa, oraşul Techirghiol, Strada Alexandru Puşkin – 24 de unităţi locative; Dolj, Municipiul Craiova, Cartier Romanescu – 26 de unităţi locative; Gorj, oraşul Motru, Bulevardul Gării – 49 de unităţi locative; Harghita, oraşul Vlăhiţa, strada Josef Attila – 48 de unităţi locative; Harghita, oraşul Odorheiu Secuiesc, Ansamblul Cserhat – 56 de unităţi locative; Hunedoara, oraşul Petroşani, Strada Aviatorilor – 16 unităţi locative;
Iaşi, municipiul Iaşi, Şoseaua Nicolina – 72 de unităţi locative; Iaşi, localitatea Ţibăneşti, UTR– 33 de unităţi locative; Maramureş, oraşul Târgu Lăpuş, Strada 1 Mai, 40 de unităţi locative; Timiş, oraş Lugoj, Strada Panait Cerna – 31 de unităţi locative.

De asemenea, de la începutul anului 2009, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a recepţionat 2.675 de unităţi locative.

Programul se adresează tinerilor care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă. Blocurile au 3-4 etaje şi sunt împarţite în garsoniere şi apartamente cu 2 sau 3 camere.

Blocurile construite de ANL în cadrul Programului de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii sunt în garanţie pe o perioadă de doi ani şi orice problemă semnalată de locatari în această perioadă este rezolvată de firmele de construcţii cu care sunt încheiate contractele.

După finalizare, Agenţia Naţională pentru Locuinţe predă locuinţele primăriilor, urmând ca acestea să le repartizeze tinerilor care îndeplinesc condiţiile pentru a putea primi o casă.

Locuinţele se acordă tinerilor cu vârsta între 18 şi 35 de ani, care nu au un apartament în proprietate sau cărora nu le-a fost repartizată o locuinţă prin acest program. De asemenea, solicitanţii trebuie să fie încadraţi cu contract de muncă şi să-şi desfăşoare activitatea în localitatea respectivă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed