ANOFM: Aproape 141.000 de bugetari şi-au pierdut locurile de muncă de la începutul lui 2009

„Foarte mulţi şomeri provin din rândul companiilor de stat, sunt foşti angajaţi CFR, disponibilizaţi de la CET-urile care s-au închis în toată ţară şi nu din rândul bugetarilor-funcţionari publici, cum tot apare în presă”, a spus Bian.

Preşedintele ANOFM a precizat, pentru NewsIn, că nu poate spune de câţi ani sunt înregistraţi cei 141.000 de şomeri, însă crede că este vorba de şomeri care şi-au pierdut locul de muncă de cel mult un an.

„În condiţiile în care marea majoritate a persoanelor disponibilizate ies din evidenţele agenţiilor pentru ocupare mai devreme de 12 luni, când expiră ajutorul de şomaj, logic ar fi să spun că aceşti oameni şi-au pierdut locul de muncă în ultimul an. Trebuie însă înţeles că aceşti şomeri sunt atât indemnizaţi, cât şi neindemnizaţi”, a afirmat Silviu Bian.

În aceste condiţii, numărul şomerilor proveniţi din sectorul bugetar este de cinci ori mai mic decât cel al angajaţilor rămaşi fără loc de muncă în mediul privat, datele ANOFM indicând 765.285 de şomeri la sfârşitul lunii martie, nivel maxim al ultimilor 7 ani.

Din totalul şomerilor înregistraţi la nivel national, 462.289 sunt indemnizaţi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed