APIA a semnat cu MVH Ungaria o colaborare pentru controlul cererilor de plată depuse de fermieri

Acordul dintre cele două Agenţii prevede organizarea unor întâlniri între experţii celor două instituţii, sub forma unor schimburi de experienţă şi ateliere de lucru pe anumite domenii de interes, definite în cadrul protocolului de cooperare. Protocolul a fost semnat de directorul general APIA, Daniel Constantin, şi de preşedintele MVH, Miklos Margittai, se arată într-un comunicat remis luni de agenţie.

“Acordul marchează continuarea colaborării dintre cele două agenţii pentru că, încă din anul 2007, experţii agenţiei din Ungaria ne-au oferit asistenţă în ceea ce priveşte dezvoltarea instituţională, în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene. Acum, aflându-ne în cel de al treilea an de implementare a schemei de sprijin pe suprafaţă, considerăm că acest acord se poate concretiza în schimburi de experienţă, în urma cărora vor avea de învăţat ambele părţi”, a declarat Daniel Constantin.

Agenţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (MVH) este instituţia responsabilă cu gestionarea fondurilor europene destinate plăţilor pe suprafaţă şi dezvoltării rurale din Ungaria, anual circa 220.000 de fermieri beneficiind de sprijinul financiar pentru terenul agricol. În România, APIA gestionează fondurile europene alocate măsurilor de sprijn pe suprafaţă, numărul beneficiarilor fiind de circa 1,2 milioane fermieri.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed