Aproximativ 1.804 de entităţi financiare au accesat o facilitate de împrumuturi de urgenţă a Rezervei Federale, din martie 2023

Aproximativ 95% dintre debitori, careau  inclus bănci, uniuni de credit, asociaţii de economii şi sucursale şi agenţii ale băncilor străine, aveau active de mai puţin de 10 miliarde de dolari, a declarat banca centrală a SUA în raportul său semestrial de stabilitate financiară.

Programul de Finanţare la Termen al Băncii, aşa cum a fost numit, a avut ca scop abordarea unei crize de lichiditate după ce o criză de depozite a dus la prăbuţirea SVB şi Signature Bank şi a forţat autorităţile financiare să organizeze o salvare a sectorului.

Facilitatea a împrumutat cu garanţie fără a aplica reevaluările în scădere obişnuite, iar împrumuturile au fost făcute în condiţii ieftine.

Programul a încetat să mai acorde noi împrumuturi pe 11 martie, la un an de la crearea sa. La apogeul său, a acordat în total ămpurmuturi de 165 de miliarde de dolari, cu termene de până la un an. Programul urmează să se închidă complet până în martie viitor.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed