Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, sfidează iar autoritățile: ”Cum să nu ajung eu la peșteră? Este imposibil!”

0
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, sfidează iar autoritățile: ”Cum să nu ajung eu la peșteră? Este imposibil!”

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat joi într-o emisiunea a radioului arhiepiscopiei că nu va fi de acord „cu niște restricții care n-au logică”, privind interzicerea de către autorități a pelerinajului la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, din județul Constanța, în condițiile în care, Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a declarat pentru „Dobrogea Live” că venirea pelerinilor din alte localități sau județe la sărbătoarea Sfântului Andrei este interzisă.

 

IOHANNIS: ”Chiar dacă suntem în criză economică, avem și o veste bună!”

 

 

Mai mult, ierarhul precizează că a avut o discuție cu Prefectul județului Constanța, prin care acesta i-a spus că declarația sa din presă nu reprezintă și ordin de prefect: „Nu este un ordin de prefect. Am vorbit ieri cu domnul prefect și mi-a spus nu e de la mine, nu este un ordin, e cumva de mai sus”, a declarat Îps Teodosie.

 

Românii au luat cu asalt reducerile de Black Friday! Peste 55.000 de comenzi în doar 10 minute

 

 

 

Ierarhul amenință în primă fază că, dacă pelerinajul va fi interzis, va căuta niște avocați foarte serioși pentru a ataca în instanță decizia. Ulterior revine și consideră că e mai bine ca să nu mai aștepte o decizie a autorităților și să obțină singur o decizie în instanță, favorabilă organizării pelerinajului: „Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție. (…) voi căuta cei mai iscusiți juriști, care deja m-au căutat”.

 

Articolul integral pe DOBROGEA LIVE