AcasăNEWSAtac asupra unui spital din Donețk. 4 morți și 10 răniți, dintre...

Atac asupra unui spital din Donețk. 4 morți și 10 răniți, dintre care 6 medici

Comandamentul militar al Ucrainei a anunțat că patru persoane au fost ucise și 10 au fost rănite după ce un obuz rusesc a lovit un spital din Vuhledar, regiunea Donețk din estul Ucrainei. Printre victime s-ar număra șase medici, relatează The Guardian.

 

Ucraina a declarat că Rusia a desfășurat 203 atacuri de la începutul zilei, iar luptele au loc pe aproape întregul teritoriu, relatează Reuters.

Într-o actualizare separată a Ministerului de Externe al Ucrainei, publicată la ora locală 14:00, oficialii au declarat că un elicopter rusesc K-52 și trei elicoptere lângă Gostomel au fost doborâte în regiunea Kiev, lângă Mezhyhirya.

Luptele au loc în regiunea Luhansk, în apropiere de orașul Schastye și „inamicul continuă să sufere pierderi”, se arată în comunicat. Acesta a adăugat că „grănicerii împreună cu Forțele Armate și NMU țin apărarea și resping atacurile”.

În regiunea Odesa, 10 militari ar fi fost răniți din cauza schijelor unui obuz în timpul unui atac.

Zeci de ucraineni au fost uciși în primele ore ale atacului lansat joi de ruși, printre ei figurând și un copil, potrivit agențiilor internaționale de presă și Kyiv Independent.

18 oameni (8 bărbați și 10 femei) au murit în bombardamentele din satul Lipetske din zona Odesa.

Alte șase persoane au murit în cursul dimineții ca urmare a bombardamentelor din Brovary, în suburbiile Kievului.

Un civil a murit în Mariupol, în vreme ce alți 6 au fost uciși în timpul atacurilor asupra orașului Podiksk din regiunea Odesa, potrivit ministerului afacerilor interne.

De asemenea, un grănicer și-a pierdut viața după atacul cu rachete din Crimeea.

Un copil a fost ucis în orașul Ciuhuiiv din regiunea Harvok, iar alți trei oameni au fost uciși în zona Donețk.

Ultimele Articole