De ce refurbished nu este același lucru cu second hand

Conceptul refurbished provine din limba engleză și este folosit în multe domenii pentru a desemna un obiect recondiționat sau un spațiu reamenajat. De cele mai multe ori este confundat cu termenul second hand, care în limba română înseamnă “la mâna a doua”. Pe piața dispozitivelor electrice și nu numai cele două expresii nu au nimic în comun. Există diferențe notabile de preț, calitate și mai ales din punct de vedere al nivelului de uzură.  

Așadar, dacă vrei să-ți achiziționezi un laptop, indiferent că vrei să-l folosești la muncă sau acasă, e indicat să ai în vedere câteva aspecte importante. Refurbished vs. second hand – descoperă în rândurile de mai jos care este cea mai fiabilă soluție!

Starea produselor diferă între refurbished și second hand

Prima și cea mai importantă diferență se referă la starea tehnică a produselor. Calculatoarele refurbished trec printr-un proces riguros de recondiționare. Etapele implică evaluarea, repararea și, dacă este necesar, înlocuirea componentelor pentru a aduce produsul la standarde ridicate de funcționalitate și estetică. De toate activitățile se ocupă personal avizat, cu experiență în domeniu, care asigură garanția unor laptopuri refurbished

Dispozitivele second hand, pe de cealaltă parte, sunt vândute, indiferent de nivelul deteriorării. În general, persoanele fizice nu supun echipamentele unor teste riguroase sau verificări amănunțite. Astfel, există un risc mai mare să primești un dispozitiv cu probleme ascunse, ceea ce reprezintă din start un minus. În cazul unui business, mai ales, performanța tehnică este foarte importantă.

Sunt efectuate recondiționări și din punct de vedere estetic. Urmele de deteriorare sau defectele exterioare sunt eliminate pentru a oferi un aspect cât mai aproape posibil de cel al unui produs nou. Nu același lucru se întâmplă cu echipamentele second hand. Starea estetică a laptopurilor second hand poate varia considerabil. Unele pot arăta aproape noi, în timp ce altele pot prezenta semne clare de utilizare sau degradare. Totul depinde în mod direct de scopul pentru care a fost achiziționat.

Opțiunea de garanție este mult mai des întâlnită la un produs refurbished

Un lucru esențial de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi un laptop este perioada de garanție. Pentru mulți, este un indicator al încrederii și calității, dar și un element care îndepărtează eventualele costuri neprevăzute. 

Furnizorii de calculatoare refurbished oferă adesea garanții și suport tehnic pentru produsele lor. Poți avea parte de asistență specializată în caz de probleme sau erori de instalare. De asemenea, perioada valabilă pentru schimb sau eventuale reparații diferă de la un producător la altul. Totuși, tocmai datorită etapelor de recondiționare, gradul de rezistență în timp crește considerabil. În plus, poți opta pentru extinderea asigurării de calitate, dar și pentru funcții suplimentare. 

Cumpărătorii de produse second hand pot întâmpina limitări cu privire la garanție, ceea ce înseamnă că, în cazul unor probleme, nu există o acoperire garantată. Cumpărătorii nu pot solicita reparații, înlocuiri sau rambursarea banilor în cazul în care se confruntă cu dificultăți în utilizarea produsului. Situația apare tocmai din cauză că echipamentele provin din surse diverse, iar istoricul folosirii nu este cunoscut. Așadar, nu este întotdeauna clar de unde provin și cum au fost tratate anterior.

Și prețurile deseori diferă între un produs second hand și unul refurbished

Nu în ultimul rând, costul este o variabilă esențială în faza de achiziție al unui laptop. Dacă vrei să te asiguri că ai luat cea mai bună decizie, iată care sunt principalele lucruri de care trebuie să ții cont:

  • Calculatoarele refurbished sunt aduse la un standard specific de siguranță, iar furnizorii își propun să ofere alternative care să funcționeze la parametri optimi. Procesul presupune timp, resurse și mai ales atenție la detalii – aspecte care se reflectă întocmai în ceea ce privește costul final. 
  • Furnizorii de echipamente refurbished oferă adesea informații detaliate despre istoricul dispozitivului, dar și asistență în cazul unor posibile defecțiuni. Serviciile suplimentare asigură confort sport clientului, dar și garanția că investiția își merită toți banii/ 
  • În schimb, produsele second hand diferă foarte mult din punct de vedere funcțional, cât și estetic, ceea ce poate impacta prețul final. În plus, pot proveni din surse variate, inclusiv vânzări directe între utilizatori sau magazine care se specializează în dispozitive second hand. 
  • Prețurile pot fi influențate și de cererea și oferta specifice industriei. Din ce în ce mai populare sunt variantele refurbished, al căror preț poate fi influențat de concurență și disponibilitatea. Furnizorii de încredere vin cu oferte avantajoase, dar în același timp adaptate la nivelul de calitate pe care îl oferă. Opțiunile second hand pot avea prețuri variabile în funcție de cererea pentru anumite modele sau branduri. 

Din punct de vedere al costului, un workstation refurbished vine cu diverse avantaje atât pentru companiile mici, cât și pentru cele aflate în proces de extindere. La fel de convenabil este și dacă investiția vizează doar scopuri personale. 

Refurbished sau second hand – tu ce alegi pentru un plus de performanță?

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed