Atenție! Care sunt primele simptome de Flurona și cum o poți deosebi de o simplă viroză

România se confruntă cu două crize medicale simultan – de gripă și de COVID-19. Sunt pacienți care au fost confirmați pozitiv pentru ambele boli. Există și un nume pentru astfel de cazuri: Flurona.

Medicii sunt îngrijorați în aceea ce privește această noul boală numită Floruna, care a făcut și prima victimă în România.

Cabinetele devin neîncăpătoare şi ambulanţele sunt suprasolicitate datorită cazurilor din ce în ce mai multe. Potrivit medicilor, pot apărea complicații, iar evoluția bolii trebuie urmărită în spital.

Care est diferența între Flurona și o simplă răceală

Așadar, medicii spun că gripa, spre deosebire de o răceală obișnuită se instalează brusc ca simptomatologie, în comparație cu răceala obișnuită care debutează treptat, la 1-3 zile de la contactul cu o persoană bolnavă.

Apar dureri musculare, frisoane, lăcrimarea ochilor, tuse seacă, durere în gât și congestie nazală. Pot apărea și vărsături. Se asociază febră mare, de peste 38 de grade Celsius.

De asemenea, COVID-19 apare la fel de brusc ca și gripa sezonieră și are o evoluție extrem de rapidă. Simptomele COVID-19 presupun: temperatură, tuse seacă, dureri în gât și frisoane.

Pot apărea și diaree și vărsături la unii pacienți. Dificultatea la respirație apare brusc, odată cu eventualele dureri în piept, pe măsură ce sunt afectați plămânii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri