AcasăNEWSAtunci când alegi adidașii este important să ții cont de aceste lucruri

Atunci când alegi adidașii este important să ții cont de aceste lucruri

Fie că ești pasionat de sport, fie ești pur și simplu o persoană activă, preocupată de propria sănătate, este important să ții cont de aceste lucruri atunci când alegi adidașii pe care să-i porți.

Mai în glumă sau mai în serios, dar știi vorba aceea ”unde nu-i cap, vai și amar de picioare”? Se potrivește de minune atunci când este vorba despre a face alegeri de încălțări neinspirate care pot avea un impact negativ asupra sănătății tale.

Consecințele la care te expui atunci când porți adidașii nepotriviți

Adidașii necorespunzători pot provoca o serie de răni și afecțiuni, indiferent de ce tip de activitate fizică faci: plimbări sau jogging lejer prin parc, alergări pe un teren accidentat, fitness, fotbal, tenis, golf etc. Pe lângă leziunile vizibile, cum ar fi de la bătături, bășici, umflarea membrelor, blocaje, entorse sau fracturi ale gleznei sunt frecvente și alte leziuni sau afecțiuni, cum ar fi anumite dureri de bazin, de spate, de călcâi sau metatarsalgia, o afecțiune care se prezintă sub formă de durere la nivelul tălpii piciorului, ce poate fi agravată de încălțămintea nepotrivită și poate deforma mersul pe termen lung.

Elementele cheie de care ar fi bine să ții cont atunci când alegi adidașii:

Tipul de activitate: cauți adidași adidas pentru mers prelungit, pentru fitness, pentru drumeții, pentru jogging, pentru un anumit tip de sport?

Mărime/formă/lungime corespunzătoare: sunt potriviți pentru picioarele tale? Atenție, adidașii nu trebuie să te strângă sau să mizezi pe ideea că ”se vor mai lăsa” și nici nu trebuie să fie mai mari cu o mărime. Ideal ar fi ca atunci când ești încălțat, să-ți poți mișca lejer degetele de la picioare, iar între vârful degetului mare și vârful pantofului să fie o distanță de aproximativ un centimetru.

Stabilitate & confort. În funcție de tipul de sport pentru care alegi adidașii, aceștia trebuie să răspundă și unor cerințe specifice (fie să aibă o bună absorbtie a șocului, fie să aibă tălpi antiderapante, să asigure o propulsie dinamică, să fie flexibili, să ofere stabilitate etc) și neapărat să răspundă la criteriul confort.

Magazin/producător de încredere. Alege brandul magazinului sau producătorul cu cei mai mulți clienți mulțumiți (atenție la review-urile lăsate de ceilalți!), care îți oferă cele mai multe detalii legate de produsul pe care dorești să-l achiziționezi.

Aspectul estetic. Oricât am încerca să spunem că nu contează cum arată, adevărul este că vei face mișcare cu mai mult spor în acei pantofi de sport care nu doar că îți îndeplinesc criteriile dorite, dar care au și un aspect atractiv, ca cei de la Aldo.

Probează-i: cel mai bine este să probezi adidașii după ce ai avut un antrenament sau la finalul zilei, pentru că atunci picioarele îți vor oferi cele mai bune indicii dacă sunt cei potriviți sau poate ar trebui să mai cauți, iar dacă sunt achizionați online, asigură-te că există un serviciu de retur gratuit, că sunt prietenoși și dornici să te ajute să-ți găsești perechea de încălțări care să te mulțumească din toate punctele de vedere.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.