Austeritatea a ajuns şi la Pentagon

Pentagonul va trebui să ia măsuri de reducere a cheltuielilor, după cum a declarat luni seară seretarul american al Apărării, Robert Gates. Planul pevede mai ales o scădere cu 10% a bugetului consacrat subcontractorilor şi, mai ales, suprimarea unuia dintre principalele comandamente, Comandamentul Forţelor Reunite (Joint Forces Command).

Situată în Virginia, structura se ocupă cu antrenarea şi, ulterior, desfăşurarea soldaţilor care participă la misiuni comune, dar care fac parte din diverse corpuri de armată. Bugetul său este de 240 de  milioane de dolari. O picătură într-un ocean, dat fiind că Pentagonul are un buget total de 700 de miliarde de dolari, sumă care-l plasează pe primul loc în topul instituţiilor finanţate de Guvernul SUA.

În luna iunie, Pentagonul a anunţat că va încerca să economisească în jur de 100 de miliarde de dolari în următorii cinci ani. După ce a criticat creşterea continuă a costurilor Pentagonului, Robert Gates a spus deja că vor fi tăiate din finanţările mai multor programe de înarmare.

Citeşte şi Cât cheltuieşte omenirea pe înarmare. Topul ţărilor

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed