Auto Bild: Dacia va lansa un model mini la preţul de 5.000 de euro, care se va numi City

„Ne gândim la un model de 3,5-3,6 metri lungime”, a declarat pentru publicaţia germană Vincent Carré, global marketing director pentru marca Dacia în cadrul grupului Renault.

Dacia-Mini
va avea patru locuri şi patru uşi, urmând să preia elemente de le modelele Logan şi platforma de la a doua generaţie a Renault Clio. Partea din faţă a maşinii va semăna cu cea a Sandero, potrivit Auto Build.

Preţul redus al noului model se datorează designului. Românii de la Dacia sunt maeştri în a refolosi componente pentru noi modele auto, notează publicaţia germană. Pentru Duster, 57% din piese au fost utilizate şi pentru modele anterioare.

„Dacia nu este doar un brand, este o filosofie (…) Are obiectivul de a obţine pe cât posibil costuri mici în fiecare etapă”, a afirmat Carre.

Astfel, motorizarea Dacia City nu va fi una revoluţionară, urmând să folosească motorul pe benzină de 1,2 litri al Renault Twingo. Totodată, ar putea fi dezvoltată şi o variantă pe motorină, se mai spune în materialul publicat de Auto Bild.

Directorul delegat pentru operaţiuni al grupului Renault, Patrick Pelata, declara la începutul lunii martie că gama Dacia ar putea ajunge la zece modele, iar procesul de devoltarea următoarei maşini a început deja.

Pelata nu a exclus producţia unui model de clasă mică.

„Noile modele vor avea un design exterior mai modern decât generaţiile anterioare şi vor fi concepute pentru industrializare în peste zece fabrici”, a firmat reprezentantul Renault.

Dacia a lansat pe piaţă la mijlocul lunii aprilie modelul Duster, primul SUV al constructorului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed