Autoritatea Vamală: Jucării contrafăcute în valoare de peste un milion lei,reţinute de inspectorii vamali

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Autoritatea Vamală Română, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa verificat un container sosit din China, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în Ucraina.

”Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 43.200 bucăţi cuburi, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru o marcă protejată la nivel internaţional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.100.000 lei. În conformitate cu reglementările naţionale şi europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a transmis sursa citată.

Inspectorii vamali avertizează că, deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cumpărătorilor.

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed