Banca Angliei menține dobânda cheie la 5,25%

0

Banca Angliei menține dobânda cheie. Mai exact, Banca Angliei (BoE) a decis să menţină dobânda de politică monetară la 5,25%, cel mai ridicat nivel începând din 2008, iar guvernatorul BoE, Andrew Bailey, a declarat că economia britanică „progresează în direcţia cea bună” şi „există noi semne încurajatoare că inflaţia scade”, dar este nevoie de mai multă certitudine că presiunile asupra preţurilor sunt sub control, transmit Reuters şi BBC.

Cei nouă membri ai Comitetului de politică monetară de la BoE au votat opt la unu pentru menţinerea costurilor de împrumut, în linie cu previziunile analiştilor.

„Nu suntem încă la momentul la care putem reduce dobânzile, dar lucrurile se îndreaptă în direcţia cea bună”, a afirmat Bailey.

Decizia BoE vine după ce Rezerva Federală a SUA (Fed) a decis miercuri să menţină dobânda de politică monetară, dar a indicat că ar putea reduce dobânzile de trei ori în acest an, ceea ce a dus la creşteri semnificative pe pieţele bursiere globale.

Chiar dacă rata inflaţiei în Marea Britanie a scăzut la 3,4% în februarie, rămâne cea mai ridicată din G7 (ţările puternic industrializate). Dar Banca Angliei se aşteaptă ca în trimestrul doi din 2024 inflaţia să scadă sub ţinta sa de 2%, după decizia ministrului de Finanţe, Jeremy Hunt, de a îngheţa taxa pe carburant.

Majoritatea analiştilor şi investitorilor estimează că BoE va începe doar în trimestrul trei reducerea dobânzilor, probabil în august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.