Banca Transilvania a ieftinit creditele pentru agricultori

În cazul împrumuturilor noi, destinate agricultorilor, BT a diminuat dobânda la de la 12,5%, la 9,75%.

 

Creditele „APIA” fac parte din „Platforma creditelor BT destinate agricultorilor întreprinzători” şi se acordă pe o perioadă de maximum 12 luni firmelor sau societăţilor din domeniul agricol, respectiv întreprinderilor individuale.

 

BT finanţează până la 100% din valoarea sumelor rămase de încasat de agricultorii respectivi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. BT solicită clienţilor, drept garanţii, adeverinţa eliberată de APIA şi garanţia FGCR. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA acoperă până la 80% din garanţiile creditului, în funcţie de subvenţia pentru care se acordă împrumutul.

 

Cine poate beneficia de Creditele „APIA” de la Banca Transilvania

Beneficiarii subvenţiilor plătite de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pot primi Credit „APIA” de la BT dacă prezintă o adeverinţă APIA din care rezultă sumele care urmează să fie primite ca subvenţii, sume care se vor plăti în cont la Banca Transilvania.

Clientul trebuie să fie stabil din punct de vedere financiar, încadrat în gradul A sau B de performanţă. De asemenea, acesta nu trebuie să fi avut întârzieri mai mari de 15 zile calendaristice, în ultimele 12 luni, la plata creditelor contractate, să nu înregistreze popriri active sau suspendate pe cont, să nu înregistreze datorii bugetare restante sau plătite din credit şi să nu fie în interdicţie de a emite cecuri bancare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed