Barilul de petrol, la un preț șocant de mic: A scăzut la sub 26 dolari!

Prețul petrolului a scăzut in sedinta de miercuri pentru a treia zi consecutiv, inregistrand cea mai scazuta valoare in Statele Unite ale Americii din ultimii 17 ani, întrucât perspectivele cererii de combustibil sunt din ce in ce mai sumbre ca urmare a blocajelor călătoriilor precum și a celor sociale declanșate de epidemia de coronavirus.

 

Valoarea de referință internațională a perolului a scăzut până la 25,23 dolari pe baril miercuri dimineață, cel mai mic din mai 2003.

 

„Prabusirea cererii de petrol generata de raspandirea pandemiei de coronavirus este din ce in ce mai accentuata”, a spus Goldman Sachs intr-o nota care prognozeaza o scadere a pretului barilului pana la 20 de dolari in al doilea trimestru, un nivel care nu s-a mai inregistrat inca de la inceputul anului 2002.

 

De asemenea, banca se așteaptă la o scădere a cererii de 8 milioane barili pe zi (bpd) până la sfârșitul lunii martie, din cauza pandemiei și a unui declin anual în 2020 de 1,1 milioane bpd, despre care a spus că va fi cel mai mare declin înregistrat.

 

În eforturile de a-si susține a economiile, cele mai bogate națiuni din lume s-au pregătit să pompeze trilioane de dolari in cheltuieli pentru a diminua raspadirea focarului de coronavirus, precum și impunerea de restricții sociale care nu au mai fost văzute de la al doilea război mondial.

 

Cea mai comercializată marfă din lume- petrolul- se confruntă cu noi presiuni din partea unui nou război al prețurilor între Rusia și Arabia Saudită. Valoarea de referință internațională a scăzut până la 25,23 dolari pe baril miercuri dimineață, aducând pierderile din acest an la 58% și punând în continuare presiuni asupra companiilor energetice legate de marfa. Șocul petrolier a adăugat și mai mult stres economiilor care se luptă deja cu pandemia de coronavirus care a determinat scăderi majore pe piața bursieră în ultimele sesiuni.

 

Războiul prețurilor de peste mări va împiedica capacitatea SUA de a-și vinde propriul petrol și va crea o problemă de depozitare în câteva luni, a scris Paul Sankey, directorul general al Mizuho Securities. SUA exportă aproximativ 4 milioane de barili de petrol pe zi, dar o mare parte din această ieșire va dispărea, deoarece Arabia Saudită și Rusia au determinat scăderea prețului petrolului american.

 

„O relație de cerere și ofertă profund dezechilibrată va continua să pună sub presiune prețul petrolului”, a declarat si Margaret Yang, analistă la CMC Markets din Singapore.

 

„Principalii producători de petrol cresc oferta de petrol într-o perioadă în care cererea globală este diminuată de controalele la frontiere și de interdicțiile de trafic.”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed