Barroso: România are încă o rată de absorbţie extrem de mică; riscă pierderea de fonduri însemnate

„Preşedintele Barroso şi premierul Victor Ponta au discutat de asemenea despre absorbţia fondurilor europene în România. În timp ce eforturi mari au fost făcute în ultimul an, capacitatea de absorbţie rămâne extrem de scăzută, iar România riscă să piardă sume însemnate de bani care ar fi putut avea un impact pozitiv major pentru cetăţenii şi afacerile din România. Preşedintele Barroso a făcut apel la Guvern să ia măsurile imediate necesare pentru îmbunătăţirea capacităţii administrative şi a procedurilor de achiziţii publice”, se arată în comunicatul de presă transmis de Comisia Europeană, după întâlnirea celor doi oficiali de la Bruxelles.

 

Premierul Victor Ponta s-a aflat, luni, într-o vizită oficială la Bruxelles, pentru întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene şi cu primul-ministru al Belgiei, Elio Di Rupo.

 

El a arătat, în declaraţii făcute după întâlnirea cu preşedintele CE, că este necesar ca gradul de absorbţie de către România a banilor europeni să crească, astfel încât să nu fie pierdute fondurile puse la dispoziţie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed