Azi s-au pus în vânzare biletele pentru prestigiosul Festival Internațional ”George Enescu”

0
59

Azi s-au pus în vânzare biletele pentru prestigiosul Festival Internațional ”George Enescu” , cel mai important eveniment muzical românesc la nivel internațional.

London Symphony Orchestra, London Philarmonic Orchestra, Scala din Milano, Academy of St Martin in the Fields ori Orchestra Națională a Franței sunt câteva din marile orchestre care vin la București între 28 august și 26 septembrie a.c.

Doritorii de bilete la acestă ediție aniversara inițiată în anul 1958 în memoria marelui compozitor și violonist virtuoz român George Enescu, trebuie să știe că accesul la concerte se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, în funcție de sală (Ateneul Român, Sala Radio, MNAR-Sala Auditorium ori Sala Palatului) și numărul de locuri disponibile.

Interviu Thomas Anders, unul dintre cele mai influente staruri din istoria muzicii pop

Bilete pentru prestigiosul Festival Internațional ”George Enescu”, 2021

De asemenea, vor veni soliști cunoscuți precum violoniștii Maxim Vengerov, Patricia Kopatchinskaja, Joshua Bell; violoncelista americană Alisa Weilerstein, pentru prima dată în România; frații Renaud Capuçon (vioară) și Gautier Capuçon (violoncel), violoniștii Leonidas Kavakos, Dmitry Sitkovetsky; contratenorul Philippe Jaroussky; Mezzo-soprana Joyce DiDonato și soprana Sonya Yoncheva. La pian sunt anunțați artiști de prestigiu, care au mai fost prezenți în Festival: Denis Matsuev, Jean Yves Thibaudet, Yuja Wang, Khatia Buniatishvili, Maria João Pires, Kirill Gerstein.

Locurile din Ateneul Român  se vor ocupa în procent de 100%. Spectatorii trebuie să îndeplinească anumite condiții

Dată fiind cererea foarte mare de bilete, organizatorii au decis ca la Ateneu să fie ocupate 100% din locuri și, din acest motiv, accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza unui act de identitate și a prezentării unuia dintre următoarele documente:

  • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului
  • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
  • dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

La Ateneul Român vor avea loc 29 de concerte. Prețul unui bilet la categoria 1 este de 230 lei, iar la categoria a II-a – 180 lei. Masca este obligatorie pe durata prezenței în sală.

Tichetele se pot cumpăra online dar şi la un punct de vânzare care va fi creat special la Ateneul Român. Din cauza pandemiei, sunt posibile, totuși, câteva schimbări în program.

Florin Călinescu, declarații tranșante ce a părăsit Pro TV-ul: ”Spiritul Pro nu mai există!” Primele reacții ale actorului