Biriş, avocat: Plata TVA-ului la încasarea facturii nu va trece de Camera Deputaţilor (VIDEO)

0
„Orice măsură care duce la destabilizarea bugetului, şi o astfel de măsură poate duce la destabilizarea bugetului, se intoarce împotriva mediului de afaceri. Deficitul foarte mare va trebui finanţat, statul se va împrumuta mai mult, vor fi mai putine lichidităţi în piaţă. În plus creşterea datoriei publice va trebui suportată în viitor din eventuale creşteri de taxe şi impozite. Până la urmă o măsură care pe termen scurt pare să fie bună, să fie defavorabilă mediului de afaceri pe termen mediu si lung”, a declarat avocatul specializat in fiscalitate, Gabriel Biris.

„Eu cred că la Camera Deputaţilor proiectul va cădea pentru că impactul bugetar este unul foarte mare”, a mai precizat Biriş.

Gabriel Biriş spune că ar trebui să ne concentrăm mai puţin pe taxa pe valoarea adăugată şi mai mult pe măsuri care întăresc disciplina financiară.

„O mai bună administrare, o concentrare a controalelor pe zonele de risc şi o relaxare a proceselor de control un zonele cu risc mai mic ar putea să eficientizeze procesul de rambursare”, a mai explicat avocatul.

Iniţiativa legislativă ce prevede plata TVA la încasarea facturii a fost aprobată recent de Senat. Măsura a fost solicitată în nenumărate rânduri de mediul privat. Susţinătorii ei spun că va da o gură de oxigen firmelor private prinse în blocajul financiar. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu are altă părere. În opinia sa, plata TVA la încasarea facturii este o aberaţie economică. Ultimul cuvânt îl va avea însă Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel