Blaga: Salariile în Poliţie nu sunt mari, dar comparativ cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici

„Salariile în poliţie nu sunt mari, dar, comparativ cu restul bugetarilor, nu sunt cele mai mici”, a susţinut ministrul.

Blaga a mai afirmat că, spre deosebire de anul trecut, poliţiştii au primit o parte din sporuri, aşa că nu au chiar cele mai mici venituri dintre bugetari.

„Eu îi rog să-i dacă datoria, să-şi aducă aminte că în cursul anului trecut nu au avut plătit niciun drept. Şi am reuşit cu eforturi foarte mari să le plătesc drepturile de chirie, pe care domnu’ Nica nu le plătise, al treisprezecelea salariu, drepturile de echipament, toate am reuşit să le plătesc”, a mai spus ministrul.

În ceea ce priveşte protestele poliţiştilor, ministrul de Interne a afirmat că aceştia au dreptul să îşi manifeste nemulţumirile în timpul liber şi le-a cerut celor de la ordine publică să respecte legea şi să îşi facă datoria. Blaga a subliniat că Guvernul a fost obligat să ia aceste măsuri de austeritate, pentru a nu lăsa să se adâncească dezechilibrele financiare.

„Toţi colegii din sistemul de ordine publică trebuie să îşi facă datoria, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. Pe de altă parte, siguri că sunt liberi, în conformitate cu legea, în timpul liber să îşi manifeste nemulţumirile, pentru că sunt convins că au astfel de nemulţumiri, nimeni nu este fericit atunci când îi sunt diminuate veniturile. Numai că, pe de altă parte, am fost obligaţi să luăm aceste măsuri dure. Puteam să lăsăm şi noi să se adâncească dezechilibrele financiare, puteam de ani de zile să rezistăm şi să nu avem astfel de costuri politice. Am considerat însă că este obligatoriu să facem lucrurile acestea, iar colegii mei din Ministerul de Interne fac aceste sacrificii”, a spus ministrul.

Ministrul de Interne participă vineri, la Bistriţa, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed