Titlurile Apple au atins joi maximul istoric de 292,76 dolari pe acţiune

iPhone, Macintosh şi iPad sunt produse care se vor vinde tot mai bine, cred investitorii. Astfel, titlurile Apple au urcat în şedinţa de joi până la maximul istoric de $292 de dolari pe acţiune. Capitalizarea companiei americane a depăşit astfel 267 de miliarde de dolari, peste valoarea de piaţă a PetroChina. Apple a devenit, pentru câteva ore, a doua cea mai valoroasă companie listată din lume.

Spre finalul şedinţei, însă, titlurile firmei americane au mai scăzut pe Wall Street, astfel că PetroChina şi-a recâştigat locul doi în ierarhie, dar la o distanţă mică în faţa producătorului de iPhone-uri şi iPad-uri. Unii analişti cred că titlurile Apple nu pot să o ia decât într-o direcţie: în sus. Pe de altă parte, alţi specialişti atrag atenţia că sistemul de operare Android, lansat de Google, va afecta mult profitabilitatea Apple.

În 1997, compania americană era în pragul falimentului, însă, a reuşit performanţe excepţionale sub conducerea lui Steve Jobs, care a fost readus la conducerea firmei. Iar în mai 2010, Apple a devenit cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume, depăşind Microsoft.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed