BMW a raportat în T1 un profit de 324 mil. euro

BMW, cel mai mare producător de maşini de lux din lume, îşi va depăşi semnificativ ţintele de reducere a cheltuielilor cu componente şi materii prime. Compania va economisi astfel cu 4 milioane de euro mai mult decât îşi propusese până în 2012, în baza unui parteneriat semnat cu Mercedes-Benz.

Discuţiile între BMW şi Mercedes au generat noi proiecte în ultimile câteva luni care vor ajuta ambele companii să-şi diminueze cheltuielile cu 100 de milioane pe an până în 2012.

Producătorul maşinilor BMW, Mini şi Rolls-Royce depune eforuri pentru reducerea costurilor după ce a raportat un profit net pe primul trimestru de 324 de milioane de euro, peste aşteptările analiştilor.

Audi are în plan să detroneze BMW din poziţia de lider pe segmentul de lux până în 2015, iar compania cu sediul în Munchen răspunde prin echilibrarea costurilor şi prin extinderea gamei de produse.

BMW a înregistrat profit în acest trimestru după ce anul trecut raportase o pierdere de 152 de milioane de euro. Vânzările au crescut cu 8,1% până la 12,4 miliarde de euro, iar livrările de maşini au urcat cu 14 procente propulsate de un avans de 54% pe segmentul de maşini seria şapte.

Câştigul înainte de taxe va creşte în 2010 alimentat de un avans solid, cu o singură cifră al livrărilor de maşini.

Compania ţinteşte vânzări de cel puţin 1,3 milioane de autoturisme şi de vehicole sport şi utilitare după ce în 2009 a vândut 1,29 milioane, cel mai slab nivel din 2004 încoace.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed