BMW X5 facelift – bavarezii se bucura de iarnă

Noul BMW X5 xDrive35i este propulsat de un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection şi VALVETRONIC, ce dezvoltă 225 kW/306 CP.

O nouă generaţie de propulsoare ajută ca cele două variante diesel din echiparea BMW X5 să atingă raportul optim între performanţe şi consumul de combustibil. BMW X5 xDrive40d, cu motor cu şase cilindri dispuşi în linie şi bloc motor integral din aluminiu, este echipat cu TwinPower Turbo şi injecţie directă common rail de a treia generaţie pentru a dezvolta o putere maximă de 225 kW/306 CP. Cu toate că se înregistrează un plus de putere de 15 kW faţă de predecesorul său, consumul mediu în ciclul de testare EU a fost redus la 7,5 litri/100 km.

Noul BMW X5 xDrive30d are un nivel şi mai scăzut al consumului. Acest propulsor diesel cu şase cilindri, cu o putere crescută cu 7 kW la 180 kW/245 CP, se remarcă cu un consum de 7,4 litri/100 km în ciclul de testare EU. Toate motoarele respectă normele EU5 cu privire la emisii şi beneficiază de taxă de înmatriculare zero pentru piaţa din România.

Echipări exclusive

BMW X5 este singurul automobil din acest segment care poate fi echipat cu Head-Up Display şi sistem Surround View (vedere panoramic pentru asistarea la parcare). În plus, acest model Sports Activity Vehicle oferă acum o varietate de opţiuni precum Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţie Stop & Go, Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea benzii de deplasare), Speed Limit Info (info pentru limita de viteză) şi Side View (vedere laterală).

Standard, noul BMW X5 este echipat cu cea mai nouă generaţie a sistemului de control iDrive, al cărui afişaj de control de 6,5 inch (sau 8,8 inch când este comandat în combinaţie cu sistemul de navigaţie Professional) este integrat armonios în panoul de bord şi este poziţionat ideal pentru conducător. Computerul de bord şi sistemul audio, precum şi funcţiile de navigaţie şi de comunicare sunt activate prin oscilarea, răsucirea sau apăsarea controlerului iDrive care este localizat în mijlocul consolei centrale.

Butoanele de selecţie directă permit o schimbare rapidă între CD, radio, telefon şi funcţiile de navigaţie. Varietatea butoanelor de selecţie directă este completată de trei butoane de comandă „MENU”, „BACK” şi „OPTION”. În plus, opt butoane „favorite” – localizate pe consola centrală – pot fi utilizate pentru a salva sau a selecta posturi radio, numere de telefon şi destinaţii de călătorie sau alte detalii de meniu accesibile prin intermediul iDrive.

Dotare standard: transmisie automată cu opt trepte

Toate noile variante BMW X5 sunt echipate standard cu o transmisie automată cu opt trepte. Noua cutie de viteze combină confort al schimbării, caracteristici sportive şi eficienţă nemaiîntâlnite. Aceasta contribuie şi mai mult la reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor decât transmisia automată cu şase trepte disponibilă la precedentele modele BMW X5. Noua cutie de viteze automată este caracterizată de o configuraţie inovatoare a angrenajului care asigură pastrarea dimensiunilor, masei şi eficienţei sistemului cu toate că numărul de rapoarte a fost crescut de la şase la opt.

Al treilea rând opţional de scaune

Posibilităţile multiple de utilizare includ şi un nivel ridicat de versatilitate la interior. Cel trei scaune din spate oferă un spaţiu generos la nivelul picioarelor şi al şezutului şi garantează un nivel remarcabil de confort chiar şi în călătoriile lungi. Compartimentul de bagaje oferă o capacitate de stocare de 620 litri. Dacă este necesar un spaţiu mai mare, spătarul scaunelor spate – împărţit 40:60 – poate fi rabatat parţial sau total. Această funcţie furnizează o zonă de încărcare complet plană şi un volum maxim de 1750 litri. Hayonul lat, împărţit orizontal cu elemente ce se deschid în direcţii diferite, facilitează o încărcare convenabilă. Secţiunea inferioară poate fi utilizată ca platformă şi poate suporta o sarcină de 250 kilograme.

Al treilea rând de scaune este disponibil opţional. Aceste două scaune sunt furnizate cu tetiere şi centuri de siguranţă automate, cu prindere în trei puncte. Scaunele pot fi escamotate individual în podeaua automobilului. Chiar şi atunci când scaunele sunt utilizate, noul BMW X5 dispune de un compartiment de bagaje cu un volum de 200 litri.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed