Boc, despre viitorul Acord cu FMI: Nu am discutat o sumă, nu solicităm bani concreţi

„Obiectivul Guvernului în primul rând este să ducă la bun sfârşit acordul pe care îl avem, acord care se va finaliza în luna martie. Începând cu 20 ianuarie, când cel mai probabil delegaţia CE şi a FMI se va întoarce în România, vom discuta despre posibilitatea unui nou împrumut. Şi în cadrul acelor discuţii, vom evalua alternativele posibile, dar punctul de vedere, pe care deocamdată îl avem este acela că România ar putea avea nevoie de un acord fără sumă de bani concretă, un acord cadru pentru a preveni populismele în viitor”, a spus şeful Guvernului, într-o emisiune la PRO TV.

Întrebat ce sumă va solicita România partenerilor săi, Boc a subliniat: „Repet, nu solicităm bani concreţi. Este un acord din acesta preventiv pentru a evita derapajele în viitor ale României şi a nu cădea din nou în patima populismului. Nu am discutat despre niciun fel de sumă şi repet acest acord este unul preventiv în cazul în care e nevoie să putem apela, dar scopul principal al viitorului acord va fi, dacă se va încheia, va fi scopul preventiv şi de a evita să se mai ia decizii contrare interesului ţării pe plan economic”.

Totodată, premierul a dat garanţii că nu va permite ca Executivul să ia măsuri populiste prin care să-şi atragă capital electoral la viitoarele alegeri. „Partidul pe care îl reprezint şi Guvernul care este susţinut de PDL, UDMR, UNPR şi grupul minorităţilor va face până la capăt tot ce trebuie pentru ţară şi nu va cădea  în politici demagogice şi populiste. Ar fi un mare păcat ca toate aceste eforturi făcute în doi ani de zile de restructurare a statului să fie pierdute prin nişte decizii demagogice cu un singur scop de a atrage pe moment nişte voturi în plus”, a conchis Emil Boc.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed