BREAKING! Militarii ruși din Transnistria au desfășurat antrenamente pentru „pregătire specială”

Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din Transnistria a desfășurat o sesiune de antrenamente pentru pregătirea specială a forțelor rusești, informează serviciul de presă al Districtului Militar de Vest al Ministerului rus al Apărării.

„Unitățile de pușcași motorizate ale Grupului Operativ al Forțelor Ruse din regiunea transnistreană au desfășurat o sesiune de pregătire specială a contingentului militar rus al forțelor de menținere a păcii”, se arată în comunicatul citat de Interfax.

Sursa citată remarcă faptul că, în cursul pregătirii, personalul militar al GOTR a elaborat acțiuni pentru oprirea forțată a vehiculului folosind echipamentul special „Ariciul”, după care inamicul simulat a deschis focul. „Personalul a ocupat poziții de tragere și a reținut un inamic simulat și, de asemenea, a împiedicat încercarea de a transporta articole interzise în Zona de Securitate”, mai scrie sursa citată.

În această dimineață, într-un discurs televizat, Vladimir Putin a ordonat o operaţiune militară în Ucraina. Putin le-a cerut soldaţilor ucraineni să depună armele şi să se întoarcă acasă, potrivit Reuters, care citează agenţia rusă de presă Tass. Putin a avertizat că toată responsabilitatea pentru orice eventuală vărsare de sânge va fi pe conştiinţa guvernului ucrainean şi a spus că este încrezător că militarii ruşi îşi vor face datoria. Preşedintele rus spune că „în caz de interferenţă străină, Rusia va acţiona imediat”.

Între timp, trupele ruse au trecut graniţa lângă Harkov. S-au auzit explozii la Kiev, Kramatorsk, Odesa, Harkov, Berdyansk, mai multe aroporturi și alte zone. Rusia a lovit infrastructura armatei ucrainiene.

Guvernul Republicii Moldova intenţionează să ceară parlamentului declararea stării de urgenţă pe fondul situaţiei din Ucraina, a anuntat preşedintele Maia Sandu.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, joi, instituirea legii marţiale pe întregul teritoriu al Ucrainei, în contextul operaţiunii militare a Rusiei, şi a dezvăluit că tocmai a vorbit cu omologul său american, Joseph Biden, care l-a asigurat de susţinere.

Rusia a mobilizat, în ultimele săptămâni, aproximativ 30.000 de militari în Belarus, iar Moscova susţinea că trupele ruse participau la „exerciţii militare”.

Spaţiul aerian din Ucraina este complet închis.

Au fost doborâte mai multe avioane rusești.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed