Britanicii recunosc, oficial, că nu sunt afectaţi de muncitorii străini

Totuşi, a explicat Mark Carney, oamenii dispuşi să lucreze la o vârstă mai înaintată şi angajaţii care caută să lucreze ore suplimentare au reprezentat 500.000 de persoane care s-au adăugat pieţei forţei de muncă în ultimii doi ani. Această cifră este de zece ori mai ridicată decât imigraţia, susţine oficialul BoE care respinge categoric argumentul că trebuie blamaţi angajaţii străini.

În condiţiile în care rata şomajului a scăzut, atenţia se întoarce spre productivitate, a adăugat Mark Carney.

‘Pentru ca economia să meargă mai departe, va trebui majorată productivitatea. Credem că în următorii ani va începe să crească productivitatea’, a afirmat oficialul. Acesta a explicat că oamenii de afaceri ar fi putut decide să întârzie investiţiile din alte motive decât cele legate de piaţa muncii, cum ar fi ince+rtitudinile politice şi economice.

‘Discutăm cu mulţi şefi de companii şi au existat incertitudini privind alegerile sau referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE’, a declarat Mark Carney. Întrebat dacă Marea Britanie ar trebui să menţină organizarea referendumului, şeful BoE a răspuns: ‘de îndată ce va fi inevitabil’.

Miercuri, Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie a anunţat că rata şomajului a scăzut la 5,5% în primul trimestru din 2015, ajungând la cel mai redus nivel de la mijlocul lui 2008. Numărul şomerilor în Regatul Unit a scăzut cu 35.000, la 1,83 milioane, cel mai redus nivel din ultimii şapte ani.

De asemenea, numărul angajaţilor din Marea Britanie a crescut cu 202.000 în perioada ianuarie-martie 2015, ajungând la nivelul record de 31,1 milioane.

Aproape două milioane de persoane din ţări membre ale Uniunii Europene (UE) se aflau la lucru în Marea Britanie în primul trimestru al acestui an.Potrivit ONS, creşterea din ultimele 12 luni se datorează în principal unui nou val de imigraţie provenit din Polonia şi din celelalte şapte ţări est-europene care au aderat la UE în 2004.

Imigranţii proveniţi din România şi Bulgaria, ţări care au aderat la UE în 2007 şi care au fost analizate separat de către ONS, erau în număr de 186.000, reprezentând o creştere semnificativă de la an la an, dar uşor sub vârful înregistrat în trimestrul al treilea al anului 2014.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed