Bugetul pe 2010 intră de astăzi în dezbaterea Comisiilor reunite de buget-finanţe (VIDEO)

Bugetul pe 2010 intră de astăzi în dezbaterea Comisiilor reunite de buget finanţe din Parlament. Şi asta după ce a fost avizat de comisiile de resort. Votul în plen va avea loc pe 15 ianuarie.

 Deşi Emil Boc si-a indemnat colegii sa adopte proiectul Legii Bugetului pe 2010 fara amendamente, iată că parlamentarii nu au fost atât de ascultători. De exemplu Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat a primit aviz favorabil din partea comisiilor, cu 17 amendamente. Parlamentarii au aprobat creşterea punctului de pensie în 2010 la 826 de lei, cu aproape 13% faţă de nivelul de anul trecut.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a precizat că, în aceste condiţii, deficitul bugetului de pensii se va adânci în 2010 la 2,5 miliarde de euro. Decizia în Comisii a fost luată după ce ministrul anunţase că pensiile nu vor creşte în 2010. Deasemenea Comisiile pentru Muncă şi Protecţie Socială din Parlament au decis reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu aproape o treime, mai exact cu 9,5%. CAS-ul plătit de angajaţi şi angajatori ar urma să coboare la aproape 22%. În faţa avalansei de amendamente, premierul Emil Boc a declarat că statul nu are buzunare secrete.

Citeşte mai mult despre proiectul de buget pe 2010 aici

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrarii pe site pentru comentarii. Acum îti poti exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai usor. Comenteaza si tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed