BVB închide săptămâna pe creștere

Indicele BET, indicele de referință al BVB care reflectă evoluția celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat, vineri, cu 0,24%, față de închiderea din ziua precedentă, ajungând la 7.246,34 puncte. Indicele BET-TR, indicele ponderat cu capitalizarea free floatului a celor mai tranzacționate zece companii listate, a crescut și el cu 0,24%, până la 7.913,19 puncte. Indicele BET-FI, cel care reflectă evoluția SIF-urilor, s-a apreciat cu 0,59%, până la valoarea de 30.838,10 puncte.

 

Cap de afiș în clasamentul celor mai mari creșteri de vineri de pe BVB este fondul de investiții NEPI, titlurile căruia s-au apreciat cu 8,03%. Pe poziția a doua se situează Bermas SA, cu un avans de 4,06% al prețului acțiunilor, fiind urmată de Alro Slatina, ale cărei acțiuni au crescut cu 3,79%. Totodată, titlurile Compa SA s-au apreciat cu 3,48%, iar cele ale Conpet SA Ploiești cu 1,81%.

 

Pe de altă parte, cea mai mare scădere astăzi pe bursă a fost cea a acțiunilor Boromir SA Buzău: -9,16%. Un declin de 4%, față de ședința din ziua precedentă, au avut-o și titlurile Amonil SA, în timp ce titlurile Șantierului Naval Orșova au suferit o depreciere de 2,64%. Acțiunile societății Conted SA Dorohoi au scăzut cu 2,05%, iar cele ale companiei Aerostsar SA au pierdut 1% din valoare.

 

Cele mai tranzacționate acțiuni după volum au fost, vineri, pe BVB, cele ale Fondului Proprietatea: 5,33 milioane de titluri vândute și cumpărate, în valoare totală de 5,08 milioane lei, FP fiind și acțiunea cu cea mai mare valoare tranzacționată.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed