Câți bani au făcut cei mai bine cotați influenceri români! Laura Giurcanu, Adelina Pestrițu dar și Speak încasează din activitatea online sute de mii de euro

Nu există un răspuns clar la întrebarea cât câștigă influencerii în vogă din fiecare postare dar, după raportările fiscale, putem afla mai ușor câți bani fac.  Mulți își doresc să fie considerați de branduri influenceri, însă puțin din cei care fac asta câștigă cu adevărat bine din respectiva muncă.

Money.ro îi prezintă pe cei mai bine cotați influenceri, care s-au ales și cu conturile pline în 2023. Laura Giurcanu este vedeta onlineului românesc ce a avut un an extraordinar în urma colaborărilor plătite de branduri, iar ca exemplu masculin, în fruntea clasamentului de află Speak.

 Pe numele său Ștefan Sprianu, solistul a ajuns să câștige mai bine din online decât de pe urma pieselor sale. Asociat în trei firme, fostul dj devenit cântăreț și producător muzical, Speak a avut o cifră de afaceri în 2022 de 3,45 milioane lei. În clasament urmează Dorian Popa cu o cifră de afaceri cumulată de 3,32 milioane lei, rata de profit fiind de  77%.

Câți bani au făcut cei mai bine cotați influenceri români! Firma voggeriței de modă  Laurei Giurcanu a înregistrat o cifră de afaceri de 2 milioane de lei (400.000 de euro) și o marjă de profit de peste 95%.Fostul fotomodel face bani buni și de pe urma reality show-urilor dar și conturilor sale online pentru pasionatele de trenduri moderne. De trei ori mai mult ca în anul anterior conform raportărilor fiscale. ”Firma mea, spre exemplu, codul CAEN este prestare de servicii social media. Am un SRL din 2016, adică de la începuturi, plătesc taxe, plătesc TVA, plătesc impozit pe venit şi impozit pe dividente”, spunea Laura Giurcanu.

Și Adelina Pestrițu a avut o cifră de afaceri de 1,9 milioane de lei și o marjă de profit de peste 60%. Afacerea Ioanei Grama a înregistrat 2,73 de milioane lei (profit 1,18 milioane de lei) iar Emily Burghelea a avut o cifră de afaceri de 992.000 lei și o marjă de profit de 76%.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed