AcasăEconomieBanciCâți bani putem să retragem de la bancomat într-o zi

Câți bani putem să retragem de la bancomat într-o zi

Principalul motiv pentru care băncile impun o limită pentru sumele maxime ce pot fi retrase de la ATM este acela de a menţine la un nivel cât mai scăzut pierderile rezultate din urmă fraudelor bancare de tipul clonării de carduri.

Plafoanele maxime pentru retragerile zilnice mai sunt utile şi pentru a menţine la un nivel cât mai redus scurgerile de numerar din bancă, dar şi pentru încurajarea plăţilor cu cardul la comercianţi, prin utilizarea POS-ului.

Limitele de retragere de la bancomat ale primelor zece bănci din România după active:

 

La Banca Transilvania, limita maximă de retragere este de 5.000 lei / zi, cu posibilitatea de majorare la 9.000 lei / zi, dacă folosești un card Visa Classic sau MasterCard Mondo. Dacă ai făcut plăți la POS în ziua respectivă, mai poți retrage de la ATM doar diferența până la 9.000 lei. Banca recomandă să extragi în jur de 3.000 RON într-o singură tranzacție. Este important să știi că nu se pot retrage bani în valută (euro,dolari, etc.) de la ATM-urile disponibile în țară, acest lucru fiind posibil doar la unitățile BT.

 

Citește și: STUDIU: Ponderea persoanelor care retrag numerar de la bancomat s-a redus cu 30 de puncte procentuale faţă de acum cinci ani

 

BCR are o limită inițială de retragere de la unităţile ATM de 3.000 lei şi de 10 tranzacţii pe zilnice pentru cardurile de debit Maestro şi Visa Classic. Prin aplicația George se poate schimba limitele cardului. Selectezi contul și cardul la care vrei să umbli și poți alege să schimbi limita la ATM sau la POS. Și dacă te răzgândești, tot 100% online schimbi cum și de cate ori vrei tu.
Pas 1: Selectează contul al cărui card vrei să îi modifici limitele.
Pas 2: Din meniul “Opțiuni” apasă pe cardul dorit.
Pas 3: Alege “Schimbare Limite” din lista de opțiuni.

 

La BRD, suma maximă pe care o poți retrage zilnic de pe card diferă de tipul cardului:

  • Sprint / Sprint Transport, BRD ISIC – 2.000 lei
  • Maestro / Transport / Universitatea Bucuresti, Visa Electron – 4.000 lei
  • Visa Standard / Comaneci / Hagi / Nastase, Mastercard Standard – 7.000 lei
  • A La Carte (Mastercard / Visa) – 9.000 lei
  • Mastercard Gold / Visa Gold – 10.000 lei
  • Mastercard Platinum – 12.000 lei
Dacă dorești să retragi o sumă ce depașește limita de utilizare, ai posibilitatea de a efectua retragerea la ghișeul oricărei agenții/sucursale BRD, realizând o programare cu 24 de ore în avans în cazul în care suma dorită depașește 2.000 EUR / 500 USD / 10.000 RON. De asemenea, pentru a putea efectua retragerea de la ATM, ai posibilitatea de a solicita o majorare a limitei cardului în agenția BRD sau apelând serviciul MyBRD Contact. În vederea aprobării acestei solicitări, trebuie să ai în vedere comunicarea motivului, existența soldului în cont și valabilitatea noii limite pe o perioadă de maximum 7 zile.

 

La ING Bank se pot scoate într-o zi până la 15.000 de lei, iar limita maximă de tranzacții este de 30. În cazul în care se dorește retragerea unei sume mai mari, este necesar contactarea la numarul 031.406.24.64 sau *2ING( *2464) apelabil din retetele naționale.

 

  • 4.000 de lei pentru Visa Classic
  • 8.000 de lei pentru Visa Gold
  • 20.000 de lei pentru Mastercard PLatinum.

 

Diferențe există și între cardurile Raiffeisen Bank. Utilizatorii de carduri Visa Electron și Mastercard Maestro pot retrage maxim 3.000 de lei zilnic de la bancomat. Cei cu cu conturi premium, precum Mastercard Gold Premium și Mastercard Gold FWR, pot scoate maxim 20.000 de lei zilnic.

 

La CEC Bank, plafonul zilnic de retrageri de numerar perd card la ATM/POS în România este de 3.500 de lei, iar în străinătate 1.500 de euro (echivalent lei).

 

Alphabank permite utilizatorilor cardurilor de debit Alphacard Enter More Visa și Alpha Mastercard World Elite să retragă până la 5.000 lei de la bancomat. Cei care au Alphacard Visa Gold Debit pot să scoată 10.000 de lei.

 

La Garanti Bank, limita zilnică retragere numerar prin card de debit Bonus Debit Card este de 4.000 lei.

 

 

Ultimele Articole