Ce a făcut Firea când era Primar General? Nu mai puteți manipula cetățenii!

0
17
Ce a făcut Firea când era Primar General? Nu mai puteți manipula cetățenii!

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi reproșează fostului primar general al Capitalei, Gabriela Firea, că a ignorat oferta unei companii a ministerului care voia să dezvolte o centrală pentru producere de energie în cogenerare de înaltă eficiență pe amplasamentul fostei Centrale Titan.

„Unele probleme sistemice nu se rezolvă peste noapte, dar să refuzi soluții viabile înseamnă că ești PSD! Da, doamna Gabriela Firea! Despre dumneavoastră este vorba! Regret că nu v-ați dat seama că nu mai puteți manipula cetățenii! Care v-au sancționat la votul din septembrie și, cel mai probabil, o vor face și la votul din data de 6 decembrie! Pentru corecta informare a bucureștenilor, doresc să restabilesc adevărul, denaturat de dumneavoastră, în mod voit, reacție cauzată probabil de disperare, pentru că știți că veți răspunde pentru tot”, scrie pe Facebook Virgil Popescu.

El precizează că SAPE, companie aflată în portofoliul Ministerului și societate care deține 99% din compania de proiectul Titan Power SA, a trimis în data de 29 iunie o adresă către Primăria Generală a Capitalei, „condusă la acea vreme de Gabriela Firea, în care spune două lucruri, în esență”.

„Primul – că este interesată să dezvolte o centrală pentru producere de energie în cogenerare de înaltă eficiență pe amplasamentul fostei Centrale Termoelectrice Titan; SAPE a prezentat un proiect fezabil, în care se investește capitalul propriu, plus alte contribuții, pentru a construi o centrală termoelectrică de cogenerare cu o putere instalată de 40 MW și 250 Gcal/h. Al doilea lucru pe care-l spune SAPE în adresă este că și-ar dori un parteneriat pe termen lung cu Termoenergetica din subordinea Primăriei Capitalei, care poate deveni un beneficiar strategic pentru energia termică produsă de viitoarea centrală”, menționează Popescu.

„Considerăm astfel că un element esențial pentru demararea etapelor legale necesare realizării noii centrale de cogenerare de înaltă eficiență pe amplasamentul fostei CET Titan l-ar constitui intenția Companiei Municipale Termoenergetica București SA – principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat, aflat sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București, de producția de energie termică produsă de noua capacitate energetică”, potrivit adresei trimisă PMB.

Ministrul Economiei susține că Firea a ignorat propunerea SAPE până în septembrie, după ce au trecut alegerile locale.

„După care, probabil pentru a-și acoperi incompetența, la aproape două săptămâni după ce a pierdut alegerile, pe 6 octombrie, Administratorul Public al Primăriei Municipiului București a transmis un răspuns la adresa SAPE. li s-a părut o idee bună și au lăsat de înțeles că Primăria dorește să fie implicată în, citez: ”, conchide ministrul Economiei.

Ce spune Firea

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea îl face mincinos pe ministrul Economiei, Virgil Popescu, după ce acesta a afirmat că proiectul centralei electrice de termoficare (CET) Titan a fost blocat de vechea administrație bucureșteană condusă de Firea în calitate de edil.

„Când incompetenta este dublata de ticalosie. Ministrul penelist al energiei, Virgil Popescu, zice ca nu l-am lasat eu timp de un an de zile sa pună in functiune CET Titan. Si ca de aceea ajungea greu apa calda in Colentina. Serios? Dar cum il blocam? Ce faceam? Cum reuseam? Culmea tupeului! Atat eu, cat si colegii mei, am solicitat in nenumarate randuri redeschiderea CET Titan de catre guvern! Domnule ministru mincinos, cum v-am blocat, CET-urile fiind la ELCEN si aceasta entitate in subordinea Dvs? Va bateam? Va sechestram? Va loveam cu rigla peste degete să nu semnati vreun document? Va bantuiam prin somn? Cum poate orice primar de pe planeta să blocheze un ministru sa-si indeplineasca atributiile legale?

Eu inteleg ca tot ce nu merge e din “vina Pe-se-deee” si “Fi-reaa” dar, totusi, aveti putina jena de ridicol! Si dansatoarea din buric de la DSP Bucuresti tot eu am numit-o? Si Dvs ati luat covid tot pentru ca eu v-am dat masca jos sau v-am trimis virusi telepatic? Obraznicia penelistilor nu mai are nicio limita!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.