Ce a fost mai întâi, oul scump sau găina scumpă? Ministrul Daea a găsit răspunsul

„Am vizitat câteva magazine și am văzut realitatea. De ce s-au scumpit aceste produse și, în principal, ouale? Ne-am dus în ferme și am discutat cu reprezentanții fermelor. Împreună am analizat elementele de cost de producție. Pentru a ajunge oul în piață, trebuie să fie în primul rând îngrijită găina respectivă, pastrat mediul necesar pentru a realiza ceea ce fermierul și-a propus„, și-a început expunerea ministrul Agriculturii.

 

Toate elementele de cost de producție, care înseamnă furaj, energie, mecanisme, duc prețul oului la 36 de bani, a arătat Petre Daea.

 

„De la costul de producție, oul pornește la drum, trebuie ambalat, împachetat, îl aduc ei în magazine la circa 52 de bani. De aici și până la 1 leu am căutat explicațiile, pe unele le-a am găsit, pe altele nu„, a continuat ministrul Agriculturii.

 

Negăsind toate explicațiile pentru scumpirea ouălor, ministrul Daea spune că a solicitat spirijin la Consiliul Concurenței și acum așteaptă rezultatele acestei analize cu privire la acțiunile marilor magazine.

 

„Am observat un lucru extrem de interesant: s-a potolit acest preț, era aproape să rupă și tavanul la unele magazine, noi nu putem sta indiferenți în fața acestei situații, în unele magazine lucrurile s-au îmbunătățit. Sper ca aceste explicații să contribuie la o liniștire a prețului și, de ce nu, la o scădere. Nu mai am nimic de adăugat vis a vis de explicațiile pe care mi le cereți, chiar dacă m-au determinat să fac unele metafore, atunci când oamenii se privesc în ochi și dorința de cunoaștere crește…”, și-a încheiat expunerea despre ouă ministrul Petru Daea.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed