Ce amendamente are PDL la legile austerităţii

Potrivit Sulfinei Barbu, propunerile PDL au fost discutate vineri şi acceptate de Ministerul de Finanţe şi urmează să fie analizate de Guvern în şedinţa de duminică. „Aceste propuneri vor fi analizate de Guvern în şedinţa de duminică şi ce se poate se va introduce în pachetul de măsuri şi ce nu, vom face proiect de lege sau ordonanţă de urgenţă”, a precizat deputatul PDL.

Ea a precizat că amendamentele parlamentarilor PDL vizează majorarea de la 50% la 80% a cotei din dividendele intreprinderilor de stat care se varsă la buget, deducerea fiscală pe bază de bon fiscal a unui procent de 10% din TVA pentru lucrările de renovare modernizare a locuinţelor şi clădirilor, scutirea de impozit pe profit, pe o perioadă de cinci ani, pentru companiile nou înfiinţate care investesc un milion de euro şi creează noi locuri de muncă.

„PDL mai propune ca prin Codul de procedură fiscală să se facă direct compensarea obligaţiilor, adică de exemplu, dacă o firmă are de plătit CAS, dar are de primit TVA, să se compenseze. Acest lucru va debloca mediul de afaceri”, a explicat Barbu.

Ea a arătat că o altă propunere prevede ca solicitările de amînare la plată a obligaţiilor fiscale să poată fi depuse pînă pe 30 iunie 2011.

„Mai propunem ca nivelul dobînzii de întârziere să fie de 0,04% şi nu de 0,05%, cât este acum, pentru fiecare zi de întârziere. Cu aceste măsuri Ministerul de Finanţe a fost de acord”, a precizat Sulfina Barbu.

Un alt amenadament se referă la corelarea articolului 116 (compensarea creanţelor cu datoriile – n.r) şi a articolului 120 (majorările de întârziere la plata obligaţiilor bugetare – n.r) din Codul de procedură fiscală şi abrogarea articolului 122 (majorările de întrziere în cazul compensării – n.r.), a adăugat Barbu.

Ea a mai spus că „un grup de lucru” al PDL format din Sulfina Barbu, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Vasile Gherasim, au lucrat de două săptămâni la aceste amendamente pentru a găsi soluţii la deblocarea mediului de afaceri şi relansarea economiei în România.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed