Ce ar spune Eminescu dacă ar vedea ce a ajuns redacția în care a lucrat? FOTO

La parterul blocului unde în perioada 1880-1881 a găzduit redacția Timpul a apărut de ceva vreme un magazin Mega Image Shop&Go. Lângă ușa de intrare se păstrează o inscripție care arată că în acest imobil a muncit Mihai Eminescu. ”În acest imobil, poetul Mihai Eminescu a lucrat ca redactor la ziarul «Timpul» între anii 1880-1881”, se poate citi pe fațada clădirii de pe str. Covaci nr. 14.

Toată lumea îl cunoaște pe Eminescu din postura de poet, însă înainte de toate el a fost sufleur și copist, apoi ziarist, meserie care i-a asigurat veniturile. Peniță acidă, controversată, neiubitor de evrei și greci, iubitor de ”clasă pozitivă”, adică de țărani. Nu avea studii de jurnalism, nu avea bani, era permanent în conflict cu cineva, s-ar putea spune despre el.

 

Jurnalist la Timpul

 

A lucrat printre altele și la Timpul, ziarul Partidului Conservator. Sediul publicației a fost  întâi pe str. Lipscani nr. 19 în perioada 1877 – 1879. În acest imobil a lucrat alături de Ion Luca Caragiale. Apoi, redacția a funcționat pe str. Academiei o scurtă perioadă după care pe str. Covaci nr. 14 (1880-1881).

Prin articolele sale publicate a reușit să-i deranjeze pe câțiva lideri importanți din acest mare partid care au lansat sloganul, celebru în epocă, „Ia mai opriți-l pe Eminescu ăsta!”

 

Mega Image, subiect de miștouri în Times New Roman

Despre expansiunea în București Mega Image, lanț de magazine controlat de grupul belgian Delhaize Group, au scris într-un ton ironic cei de la Times New Roman, în sensul că ”s-a deschis un Mega Image chiar într-un Mega Image”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed