Ce avere au firmele romanesti

Activele totale ale companiilor se ridică la 1.256 mld. lei (280 mld. euro), iar activul mediu per companie este de 1,9 mil. lei, la afaceri de 1,6 mil. lei, un raport cifră de afaceri/active de 85%. Cea mai bogată „industrie“ este comerţul, care ocupă primul loc şi în topul sectoarelor din economie după cifra de afaceri.

Comerţul cu ridicata, sector în care lucrează 300.000 de oameni, este cel mai important motor al economiei locale, cu o pondere de 22% în cifra de afaceri totală a companiilor şi cu „o deţinere“ de 11% din valoarea totală a activelor din businessul local, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe şi Registrul Comerţului.

Dacă cifra de afaceri totală a companiilor, profitul sau pierderile sunt indicatori de lucru obişnuiţi deja pentru mediul de business, valoarea activelor celor 640.000 de firme locale apare pentru prima dată într-o bază de date a Finanţelor.

Astfel, la o cifră de afaceri medie de 1,67 mil. lei, fiecare companie locală are active de 1,97 mil. lei la nivelul anului 2013. Companiile româneşti au înregistrat cel mai ridicat nivel al activului mediu în perioada 2011-2012, când indicatorul a trecut de 2,4 mil. lei pe companie, după care a scăzut în 2013.

 

Citiți mai multe pe zf.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed