Ce face Guvernul la sfârşit de an. Intră şi vezi deciziile Cabinetului Boc (VIDEO)

Înregistrarea firmelor va trece sub control administrativ la Registrul Comerţului

Guvernul a aprobat în sedinţa de marţi un proiect de ordonanţă privind trecerea unor competenţe printre care cea de înregistrare a firmelor de la judecătorul delegat la directorii oficiilor Registrului Comerţului.

Românii au 45 de zile să-şi înmatriculeze fără taxă maşinile Euro 4 aduse până în 31 decembrie

Premierul a declarat marţi ca a aprobat o ordonanţă de guvern prin care românii care introduc în ţară autovehicule cu Euro 4 şi cu capacitate cilindrică sub 2.000 cmc până la 31 decembrie mai au la dispoziţie 45 de zile pentru a le înmatricula fără taxa de poluare auto.


Programul „Rabla” continuă şi după 1 ianuarie

Tot legat de domeniul auto, premierul Emil Boc a anunţat că programul „Rabla” va fi continuat şi după 1 ianuarie 2010, menţionând că nu există impedimente legale care să blocheze desfăşurarea programului.

Programul se continuă cu aceleaşi prevederi, cel mult trei tichete de câte 3.800 de lei pot fi prezentate de către persoane fizice şi persoane juridice.

Guvernul va trimite Parlamentului proiectul Legii responsabilităţii fiscale

Premierul Emil Boc a anunţat marţi că Executivul va înainta către Parlament proiectul Legii responsabilităţii fiscale pentru a fi adoptat în procedură de urgenţă, respectând astfel angajamentele cu instituţiile financiare internaţionale.

Guvernul a aprobat garanţia de stat de 80% din împrumutul de 400 milioane de euro pentru Ford

Emil Boc a precizat că Executivul a aprobat memorandumul prin care se acordă garanţie de stat pentru o mare parte a împrumutului pentru Ford România S.A.

Guvernul va introduce până la 1 martie standarde de cost pentru lucrările de infrastructură

„Pe linia standardelor de cost pe care trebuie să le implementăm în România, de la administraţie publică la asistenţă socială, de la educaţie la sănătate, am decis ca, până la 1 martie, să adoptăm şi normative de cost pentru tot ce înseamnă lucrări de infrastructură în România, astfel încât, atunci când se stabileşte un preţ de referinţă, să avem nişte normative de cost adoptate la nivel naţional, în interiorul cărora cei abilitaţi să poată stabili preţul corect şi să nu mai existe diferenţe”, a declarat premierul la finalul şedinţei de guvern.

Citeşte integral articolul pe Cotidianul.ro
 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed