AcasăEconomieAutoCe înseamnă AMG la autoturismele Mercedes-Benz 

Ce înseamnă AMG la autoturismele Mercedes-Benz 

Ce înseamnă AMG la autoturismele Mercedes-Benz. Cu siguranță ați auzit măcar odată de abrevierea AMG, însă ce înseamnă aceasta?

AMG este un fel de icoană care semnifică cele mai performante modelel Mercedes-Benz. Cele trei litere pot fi întâlnite, însă, și pe modele mai simple, dar care, la fel, se deosebesc de restul Mercedes-urilor.

Gândită inițial în 1967, de doi foști ingineri de la Mercedes-Benz: Hans Werner Aufrech și Erhard Melcher, marca AMG a devenit rapid sinonimă cu modelele de viteză îndrăgite de fondatorii gigantului german. Inițialele „AM“ provin de la numele foștilor ingineri, iar „G“ vine de la Großaspach, locul de naștere al lui Aufrech.

Cei doi se autointitulau „ingineri constructori de mașini și specialiști în testarea motoarelor destinate competițiilor automobilistice“.

Practic, Mercedes-urile cunoscute cu iniţialele AMG (Aufrecht Melcher Großaspach) reprezintă devizia de înaltă performanță a Mercedes-Benz, înfiinţată inițial sub numele de AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft.

Astfel, abrevierea AMG înseamnă în primul rând un substitut pentru performanță. Cu alte cuvinte, cele trei inițiale sunt imaginea devizei de performanță Mercedes-Benz.

În prezent, cele mai cunoscute motoare AMG sunt:

Motorul AMG V8 Biturbo de 5, 5 litri;
Motorul AMG V8 de 6, 3 litri;
Motorul AMG 6.0-litri V12 biturbo.

„Clientul unui AMG este un fin cunoscător, care luptă împotriva mediocrităţii inclusiv prin stilul lui de viaţă. Acesta ştie să aprecieze în egală măsură performaţele superioare, tradiţia unei mărci, precum şi pasiunea şi efortul pe care-l depune omul din spatele motorului“, susține Sergiu Pop, şef Departament Vânzări Autoturisme Mercedes-Benz la RMB Inter Auto.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.