AcasăActualitateCe salariu are Klaus Iohannis. Cât câștigă pe zi președintele României

Ce salariu are Klaus Iohannis. Cât câștigă pe zi președintele României

Ce salariu are Klaus Iohannis. Cât câștigă pe zi președintele României. S-a tot vorbit despre salariile politicienilor în ultima vreme. Există zvonuri conform cărora alte persoane ar încasa salarii mai mari decât ale președintelui Klaus Iohannis. Cât câștigă însă șeful statului?

O întrebare pe care multă lume și-o pune: ce salariu are președintele Klaus Iohannis? Conform Codului Muncii, în 2022, Klaus Iohannis are un salariu de 14.070,25 de lei pe lună, adică anual, el încasează 168.843,00 de lei pe an, adică 3.246,98 de lei pe săptămână și 649,40 pe zi.

Ce salariu are Klaus Iohannis. Cât câștigă pe zi președintele României

În același timp, potrivit datelor oficiale de pe site-ul prezidențial, în martie 2021 președintele României a avut salariul brut în valoare de 24.960 lei.

Menționăm faptul că mandatul lui Klaus Iohannis este de 5 ani, iar acesta nu are voie să dețină funcția de șef de stat decât de două ori într-o viață.

Kalus Iohannis este cel de-al patrulea președinte al României după căderea comunismului, iar în prezent se află la cel de-al doilea mandat al său, care expiră în 2024.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.