AcasăActualitateCe semnifică Rusaliile. Este una dintre cele mai vechi și importante sărbători

Ce semnifică Rusaliile. Este una dintre cele mai vechi și importante sărbători

Ce semnifică Rusaliile. Este una dintre cele mai vechi și importante sărbători. În fiecare an, de Rusalii, angajații se bucură de zile libere de la stat.

De ce este însă așa de importantă această sărbătoare și de ce are atât de multe tradiții și superstiții?

Rusaliile mai poartă numele de Duminica Cincizecimii. Cincizecimea este sărbătorită anual, la 50 de zile după Învierea Domnului, iar aceasta este foarte importantă pentru credincioși, fiind respectată de toți oamenii.

Ce semnifică Rusaliile. Este una dintre cele mai vechi și importante sărbători

De asemenea, Rusaliile sunt și una dintre cele mai vechi și importante sărbători, în condițiile în care se crede că în această zi a fost întemeiată Biserica, în momentul în care 3.000 de oameni s-au convertit la creștinism.

De asemenea, sărbătoarea Rusaliilor mai are și o însemnătate aparte. În această zi credincioșii celebrează momentul în care Dumnezeu l-a trimis Duhul Sfânt peste Apostolii adunați la Ierusalim, făcându-i primii credincioși în care se extinde puterea trupului pnevmatizat sau plin de Duhul Sfânt.

Ce semnifică Rusaliile. Este una dintre cele mai vechi și importante sărbători

După Pogorârea Duhului Sfânt, Apostolii au putut să vorbească în limbi pe care nu le cunoșteau până în acel moment, astfel încât au putut să ducă mai departe cuvântul lui Iisus Hristos.

În acest an, credincioșii sărbătoresc Rusaliile la data de 4 iunie. În România, încă din anul 2008, prima și a doua zi de Rusalii au fost declarate zile libere în România, astfel românii vor primi liber și la data de 5 iunie. În calendarul creștin-ortodox, ambele zile de Rusalii sunt trecute cu cruce roșie.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.