Ce spun artiştii despre haosul declaraţiilor pentru drepturile de autor (VIDEO)

 

 

„Azi mi-am luat inima în dinţi şi am hotărât ca în cazul în care va trebui să fac acest gest de prestaţie umilitoare care mă şi blochează din munca mea, ca şi pe ceilalţi, cobor de pe scenă şi nu mai joc în viaţa mea. Este forma mea de protest, alta nu am şi actorul Diaconu dispare”, a spus Mircea Diaconu.

„Pe langa faptul ca sunt revoltat, uimit, stupefiat. Dar cel mai mult sunt revoltat. Prefer să ma duc sa joc gratis”, a spus actorul Eugen Cristea.

„Am carte de munca, da. Deci sunt contribuabil. Si mai platesc CAS si pe drepturile mele de autor? Daca drepturile de autor se incaseaza luna de luna, semestrial se incaseaza. Pai si daca eu rog sa-mi plateasca o singura data pe an? atunci e o plata ocazionala si nu mai sunteti supusi”, spune interpretul Dan Bittman.

„Eu n-am mai facut film de 3 ani. Şi acum fac un film si am un contract. Şi inca 3 ani nu mai fac. Trebuie sa ma duc in fiecare luna sa declar ca n-am castigat nimic”, se întreabă Dorel Vişan.

„Nu toate se pot face in Bucuresti cu doi oameni stand de vorba, mai trebuie sa mai filmam pe la Cluj, la Salonta, acolo mai ai de filmat niste tarani. Trebuie sa faci o conventie civila cu omul ala. Ala o sa imi zica sa ii dau niste bani la negru, evaziunea va fi si mai mare”, explică regizorul Tudor Giurgiu.

„Trebuie sa existe o reactie la asa ceva. Greva fiscală, pana la urma, e o forma de grevă, nu? Eu am sa semnez aceasta petitie ca cetatean, nu ca jurnalist”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed