McDonald’s a intrat în criză

Dincolo de vorbe sau de evenimente, cifrele vorbesc de la sine. Vânzările lunare comparabile la nivel mondial din luna iulie au scăzut cu 2,5%, marcând cea mai proastă performanță din lanțul fast-food din ultimul deceniu. Diminuarea vânzărilor a fost generată în special de Asia, Orientul Mijlociu și Africa, unde vânzările s-au prăbușit cu 7,3%, scrie publicația „Quartz”.

 

Cauza scăderii vânzărilor McDonald’s este scandalul cărnii expirate din China, unde autoritățile sanitare au suspendat vânzarea de carne de pui și vită de către Shanghai Husi Food, după ce s-a descoperit că firma a vândut carne expirată de un an de zile către McDonald’s și Yum Brands, care deține KFC și Pizza Hut.

 

O investigație a arătat că angajații Shanghai Husi Food „iau mâncare de pe jos și o aruncă în aparatele de procesare” și produsele McNuggets aruncate au fost reprocesate până când au reușit să treacă de inspecție.

 

OSI Group, companie cu sediul în SUA, deține Shanghai Husi Food și este cel mai mare furnizor de proteine pentru McDonald’s. „Rezultatele din China, Japonia și alte piețe au avut un impact negativ semnificativ”, a declarat, vineri, McDonald’s. „Piețele afectate reprezintă aproximativ 10% din vânzarile globale”, a mai precizat lanțul fast-food.

 

Compania mai are, de asemenea, și o problemă în SUA, unde vânzarile au scăzut cu 3,2%, în condițiile în care din ce în ce mai mulți consumatori renunță la fast-food. În plus, McDonald’s se confruntă cu o imagne negativă din cauza salariilor mici plătite unui mare număr de angajați ai săi.. Consiliul Național al Relațiilor cu Forța de Muncă a decis că societatea este responsabilă și de comportamentul din cadrul unităților deschise în franciză, marea majoritate a celor 14.000 de restaurante sunt operate în acest sistem.

 

McDonald’s speră să poată comercializa din nou cât mai repede produse cu carne de pui și vită în restaurantele sale din China. Însă pentru a repara prejudiciile pe care le-a suferit imaginea companiei va trebui să treacă mai mult timp. Lanțul fast-food a declarat că scandalul legat de carnea expirată din China pune sub semnul întrebării previziunile de vânzări din acest an ale întregii companii. „Mergând mai departe, McDonald’s are în vedere strategii de reparare a imagii pentru a restabili încrederea clienților”, a spus compania.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed