Cel mai cunoscut spion român dintotdeauna, Ion Mihai Pacepa a murit de COVID-19

Spionul, care i-a fost și consilier dictatorului și a cărui evadare din comunism s-a lăsat cu schimbari radicale în toată securitatea, a murit în Statele Unite, la 92 de ani. Vestea a fost dată de publicistul Ronald J. Rychlak, apropiat al fostului general de securitate.

”El a fost omul care a dat jos Cortina de Fier prin expunerea dezinformării din blocul estic. Din păcate, majoritatea oamenilor nu au auzit de Pacepa şi nici de munca sa”, și-a exprimat regretul Rychlak, profesor de drept la Universitatea din Mississippi, care a adăugat: ”La primele ore ale dimineții zilei de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensă de 2 milioane dolari și echipe separate de asasini profesioniști sponsorizați de Ceaușescu nu au reușit. ”Mike”, Mihai Pacepa a fost chemat la ceruri pentru răsplata sa veșnică”

Trei metode să te programezi la vaccinarea împotriva Covid 19

Pacepa a fost recrutat de serviciile secrete ale Republicii Socialiste Române în timpul facultății (Chimie Industrială din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti). Din 1972 până la uimitoarea sa dezertare, a fost consilierul lui Nicolae Ceauşescu pentru securitate naţională şi dezvoltare tehnologică. În iulie 1978, a fost trimis în Republica Federală Germană pentru transmite un mesaj secret cancelarului Helmut Schmidt. Ajuns în capital RFG, s-a dus la ambasada americană unde a primit azil politic.

Ceaușescu l-a condamnat pe Pacepa de două ori la moarte și a pus o recompensă de 2 milioane $ pe capul său

A primit cetăţenie americană şi a colaborat cu serviciile secrete din SUA în diferite operaţiuni legate de blocul estic. Considerat trădător de țară de către Nicolae Ceauşescu, Pacepa a fost condamnat la moarte de două ori pentru înaltă trădare. La 7 iulie 1999, Curtea Supremă a României a emis Decizia 41/1999 prin care a anulat sentinţele date în acest sens. În afară de condamnările la moarte, Ceauşescu a stabilit o recompensă de două milioane de dolari pentru asasinarea lui Pacepa. În anii 1980, Securitatea a oferit teroristului Carlos Șacalul, un milion de dolari pentru a-l omorî pe Pacepa  în Statele Unite însă asasinul nu a reușit să-l găsească.

Ion Mihai Pacepa a fost cel mai înalt în rang ofiţer de servicii secrete din țările aflate în umbra URSS care a cerut vreodată azil politic în SUA. În 1987 Pacepa a publicat ”Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief (Orizonturi roșii: Cronicile unui spion communist), prima carte occidentală care a dezvăluit viața deșănțată de la curtea unui dictator communist. În 1993, Pacepa a publicat Moștenirea Kremlinului (București, Editura Venus), în care a documentat continuitatea în România a poliției politice de tip comunist. În 1999 el a publicat trilogia Cartea Neagră a Securității (Bucuresti, editura Omega-Ziua), care a devenit best-seller în România. Pacepa a scris pentru diverse ziare și reviste americane, precum The Wall Street Journal, National Review, The Observer și The Washington Times.

Clotilde Armand dezvăluie de ce se spune că se comportă „dictatorial”: … e un coșmar. Mulți aleg să plece

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed