Cele mai scumpe 12 case din lume costă împreună peste 1,1 mld. de dolari. Citeşte care este şi cât costă reşedinţa de pe prima poziţie!

Pe o piaţă imobiliară în picaj, editorii publicaţiei americane Forbes au relizat topul celor mai scumpe 12 proprietăţi rezidenţiale din lume scoase la vânzare. Opt dintele sunt construite în SUA.

1. 150 mil. dolariThe Manor, Los Angeles, California

Construită de Candy şi Aaron Spelling, reşedinţa deservită de o curte de peste 1,6 hectare este amplasată pe celebrul Holmby Hills din Los Angeles, California.

2. 125 mil. dolari Fleur De Lys, Los Angeles, California

Casa Suzannei Saperstein, desemnată de revista Vanity Fair “cel mai mare consumator de haute couture din lume”, se află pe poziţia secundă în clasamentul celor mai scumpe locuinţe din lume. Casa are o suprafaţă de aproape 4.200 de metri pătraţi şi a fost construită având ca model palatul lui Louis al XIV-lea, de la Versailles, Franţa.

3. 117 mil. dolari- Updown Court, Windlesham, Surrey

Construită pentru a depăşi ca suprafaţă Palatele Buckingham şi Hampton Court, impunătoarea reşedinţă de 103 camere are grădini amenajate pe o suptafaţă de peste 24 de hectare. Ea este cea mai scumpă proprietate din Europa.

4. 102 mil. dolari- Villa Leopolda, Coasta de Azur, Franţa

Situată pe Riviera Franceză, Villa Leopolda are 11 băi şi 14 dormitoare, dispuse pe 2.700 de metri pătraţi.

5. 100 mil. dolari- Albemarle House, Charlottesville, Virginia.

Nou intrată în topul celor mai scumpe reşedinţe listate pe piaţă, Albemarle House, din statul american Virginia este construită în stil georgian.

6. 100 mil. dolari- Tranquility, Lake Tahoe, Nevada

Proprietatea de 85 de hectare este deţinută de Joel Horowitz, co-fondatorul Tommy Hilfiger. Reşedinţa principală are peste 1.850 de metri pătraţi utili.

7. 76 mil. dolari- Villa La Palladiana, Cap d’Ail, Fraţa

Cu 76 de milioane de dolari poţi cumpăra Villa La Palladiana, care dispune, printre altele, de nouă apartamente, piscină interioară şi piscină exterioară.

8. 75 mil. dolari– New York, N.Y.

Construită în stil renascentist, reşedinţa a fost proiectată de celebrul arhitect american C.P.H. Gilbert şi are cinci etaje. Suprafaţa totală a grandioasei locuinţe este de 1.950 de metri pătraţi.

9. 75 mil. dolari- Hummingbird Ranch, Simi Valley, California

Tot 75 de milioane de dolari costă şi locuinţa de pe locul nouă. Construit în anul 2004 şi proiectat de Richard Robertson, domeniul dispune de şase case pentru oaspeţi.

10. 74 mil. dolari- Cielo de Bonaire, Mallorca, Spania

Cea mai scumpă casă scoasă la vânzare în Spania ocupă locul zece în clasamentul mondial. Pe lângă o vedere panoramică a dealurilor Alcúdia şi Pollensa, Cielo de Bonaire oferă inclusiv o casă de oaspeţi şi un teren de tenis.

11. 72 mil. dolari– Los Angeles, California

Locuinţa din Bel Air are zece băi, 14 dormitoare şi aproape 4.460 de metri pătraţi suprafaţă totală. Curtea reşedinţei are mai puţin de 9.000 de metri pătraţi, dar are avantajul de a fi înconjurată de munţi.

12. 68 mil. dolari- BootJack Ranch, Pagosa Springs, Colorado

Ultima casă cu preţ exorbitant din topul celor mai scumpe locuinţe din lume este o fermă luxoasă din Colorado, deservită de un SPA mai mare de 1.100 de metri pătraţi.

Pentru a fi mai aproape de tine, MONEY.ro a eliminat obligativitatea înregistrării pe site pentru comentarii. De acum îţi poţi exprima opiniile pe portalul MONEY.ro mult mai uşor. Comenteaza şi tu!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed